Bebeğimin Elleri Sürekli Ağzında

  • 22 Kasım 2017
  • 4.171 kez görüntülendi.
Bebeğimin Elleri Sürekli Ağzında

Bebeğinizin ellerini sürekli ağzına götürmesinden, akrabalarınıza veya komşularınıza illa ki yakınmışsınızdır. Tabii ki şu cevabı aldığınızı da tahmin ediyoruz “Yahu bebek bu, ne yapacak başka?”. Bebek büyütmenin zorluklarıyla hiç tanışmamış veya tanışsa da artık nasıl bir süreç olduğunu unutmuş insanlar tarafından bir sürü öğüt dinlemek zorunda kaldığınızı da biliyoruz. Bebeğinizin ellerinin sürekli ağzında olması gayet doğal bir durum olsa da bu sizin hayatınızı zorlaştırabilir.

İlk olarak, bebeğiniz 2 ila 6 ay aralığındaysa henüz başparmağını emmesi söz konusu değildir. Bu aylarda bebeğinizin başparmak emme dürtüleri gelişmemiş olur. Yeni doğan bebekler parmaklarını henüz keşfetmemişlerdir, bu yüzden sadece ellerini ağızlarına götürürler.

Bebeğinizi Anlamanın ve Rahatlatmanın Yolları

Öncelikle bebeğinizin ellerini veya başka bir şeyi, bir nedenden dolayı ağzına götürdüğünü bilmelisiniz. Eğer ortada bir neden kalmazsa bebek kendi kendine ellerini veya istenmeyen bir şeyi ağzına götürmekten vazgeçecektir. Bunun için size bebeğinizin ellerini ağzına götürme nedenlerini ve bununla ilgili nasıl bir davranış sergileyeceğinizi anlatan bir yazı hazırladık.

Bebeklerin Ellerini Ağzına Sokmasının Nedenleri Nelerdir?

1-)Çevreyi Tanımak

Her şeyi ağzına koymak yeni doğan bebeklerin yeni şeyleri keşfetmesinin bir yoludur. Bebeğinizin görüntü ve ses algısı hala biraz bulanık olduğundan, tat ve dokuyu hissetmek onlar için her şey demektir.

2-)Kendini Yatıştırmak

Bazen bebekler parmaklarını emdiklerinde kendilerini yatıştırdıklarını, rahatlattıklarını düşünürler. Kendini yatıştırmak olumlu bir davranıştır. Bu kendini savunmanın ilk adımıdır. Bu yüzden teşvik edin.

3-)Diş Çıkarma

Bebeğiniz diş çıkarıyorsa, çiğnediği herhangi bir şey onu mutlu edebilir. Tabii ki kendisine en yakın bulabildiği şey de elleridir.

4-)Karnının Aç Olması

Bazı bebekler acıktıklarında ellerini ağızlarını götürme eğiliminde olurlar. Anne veya baba olarak bebeğinizde bu durumu sadece siz gözlemleyip anlayabilirsiniz. Unutmayın ki her bebeğin kendine göre bir iletişim şekli vardır.

Anne ve Babanın Yapması Gerekenler

  • Bebeğiniz ellerini ağzına soktuğunda her an kusmaya hazır demektir. Bu yüzden önlük bağlamanızı tavsiye ederiz.
  • Her zaman bebeğinizin ellerinin temiz olduğundan emin olun. Böylelikle ciddi bir enfeksiyon riskini de önlemiş olursunuz.
  • Ellerini ağzına götürmeye yeltendiğinde ellerinden nazikçe tutun ve dikkatini dağıtın. İlgisini çekebilecek başka şeylere yöneltin.
  • Diş çıkaran bir bebeğiniz varsa diş kaşıyıcı çıngıraklardan edinebilirsiniz. Bu çıngıraklar ellerine nazaran daha sert olduğu için çıngırakları çiğnemeyi tercih edeceklerdir.
  • Bebeğinizin karnını doyurmak geçici bir süre için çözüm olabilir. Ama fazla uzun sürmeyecektir.
  • Bebeğinizi şımartın. Bazen sizin için uygun olmasa da bebeğinizin parmaklarını emmesine izin vermelisiniz. Çünkü eğer bir süreliğine parmaklarını emmesine izin vermezseniz ilerde kendi kendine parmak emme alışkanlığı edinebilir. Ara sıra onun da istediğini yapmasına izin verin.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ