Bebeğimin Poposunda Beyazlıklar

  • 17 Şubat 2017
  • 38.750 kez görüntülendi.
Bebeğimin Poposunda Beyazlıklar

Bebek cildi yumuşacıktır ve pürüzsüzdür. İnsanların bebek cildine dokundukça dokunası gelir ve bembeyaz, pamuk gibi tenlerine hiçbir zarar gelmesini istemezsiniz. Bebek cildi gibi benzetmesi de boşuna yapılmaz. Bazen bebekleri cilt hastalıklarından koruyamayız ve o pürüzsüz, yumuşacık tende hastalık olabilir. Bebeğinizin cildinde herhangi bir farklılık görüyorsanız ve ne olduğunu anlamıyorsanız hemen doktora başvurunuz. Bilmediğiniz kremleri, losyonları veya benzeri maddeleri bebeğinize kullanmayınız.

Bebeklerde Beyaz Leke

Bebeklerin cildinde oluşan herhangi bir leke anneleri çok rahatsız eder. Özellikle nedenini bilemiyorsa çok daha tedirgin olur. Bazı cilt hastalıkları hemen anlaşılmasına karşın bazıları ise anlaşılamaz ve doktora başvurulması gerekir. Bebekteki beyaz lekeler belli bölgelerde veya vücudun tamamında olabilir. Bu beyaz lekeler pullu, kelebek tarzında farklı şekillerde olabilir. Deri hastalıkları, mantar enfeksiyonları veya tümör gibi hastalıkların habercisi olabilir veya hiç zararsız kendiliğinden geçebilir.

Bebeklerde beyaz lekeler, cilde rengini veren melanin hücrelerinin zarar görmesi sonucunda veya melanin hücrelerinin görevlerini yapmaması sonucunda oluşur. Özellikle yaz aylarında beyaz lekeler daha fazla olur. Çünkü yazın mantarlar daha fazla ürer. Bebeklere yaz aylarında terletmeyen kıyafetler giydirilmeli ve terleyen kıyafetler hemen değiştirilmelidir. Bu beyaz lekeler oluşunca ciddi sağlık problemleri oluşturmaması için derhal doktora gidilmelidir.

Oluşan beyaz lekeler güneşten ve UV ışınlarından derinin diğer bölgelerine göre daha fazla etkilenir. Beyaz lekelerin olduğu yerlerdeki renk pigmentleri daha çok hasar alır. İleride onarmak için diğer renk pigmentleri daha çok çalışır ve vücut dengesi bozulur. Bu durumda da deri hastalıklarının oluşma riski artar.

Bebeklerde Beyaz Leke Oluşum Nedenleri Nelerdir?

Pişik

Hemen hemen her bebekte ömrü boyunca 1 kez görülür. Pişik, bebek dışkısında yer alan bakteriler, idrardaki amonyak ve sıcak havalar nedeniyle bebeğin poposunun terlemesi gibi nedenlerden olur. Özellikle kilolu bebeklerde ve hassas cildi olan bebeklerde daha fazla görülür. Bebeklerde pişiği önlemek için bol ve kalın olmayan giysiler giydirilmeli, altı düzenli olarak değiştirilmeli ve bebek temiz tutulmalıdır. Pişikler daha çok bebek poposunda kırmızı renkli olarak görülür. Fakat geçmeye başladığı zaman beyaz renk alır veya pişik başlangıç evresinde ise beyaz renk olarak görülebilir.

Toksik eritemi

Nedeni tam olarak bilinmeyen kırmızı deri üzerinde beyaz akneye benzeyen kabartılar olur. Yaklaşık 1-2 haftada kendiliğinden geçer.

Candida(mantar)

Bebeklerde sıkça rastlanır. Ağızda, deri kıvrımlarında ve popoda sıkça olur. Candidalar sıcak ve nemli yerleri severler. Doktorun önerdiği şeyler yapılmalıdır.

Bebeklerde Beyaz Lekelerin Oluşumu Nasıl Engellenir?

  • Yaz aylarında bebeklere terletici kıyafetler giydirilmemeli.
  • Bebek altını pislettiği zaman hemen değiştirilmeli ve güzelce ılık suyla bebeğin poposu yıkanmalı.
  • Bebekler uzun süre güneş ışınlarına maruz bırakılmamalı.
  • Bebeğin vücut temizliğine dikkat edilmeli.

Herhangi bir nedenle bebeğinizde oluşan beyaz leke varsa hemen doktora başvurmalısınız. Unutmamalısınız ki bebeklerin sistemleri yetişkinlerden çok daha farklıdır. Kendi kararınızla ilaç kullanmaktan kaçının.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ