Bebeklerde Ense Terlemesi

  • 07 Aralık 2016
  • 11.593 kez görüntülendi.
Bebeklerde Ense Terlemesi

Bebeklerde ensede terlemenin meydana gelmesi, bebeğin ensesinin terden sırılsıklam olması sık sık görülebilen bir durumdur. Genellikle meydana gelen terleme doğaldır ve herhangi bir hastalıktan kaynaklı oluşmamaktadır. Ancak anne ve babalar normal terlemeden farklı bir şekilde meydana gelen bir terleme var diyorsa ya da terlemeye ek bebekte farklı semptomlarda gözleniyor ise kişi muhakkak bebeğini uzman bir doktora götürmeli, gerekli testleri yaptırmalıdır.

Bebeğin ensesinde terlemenin görülmesi çok normal bir durumdur. Özelikle emzirme esnasında aşırı efor harcayan bebeklerde bu durum çoğu zaman gözlenmektedir. Bebeğin kafa bölgesinden terlemesi belirli sınırlar içerisinde normal sayılmaktadır.

Bebeklerde Ense Terlemesinin Nedenleri Nelerdir?

1-)Aşırı Kalın Giydirilmesi

Bebeklerin normalden fazla terlemesinin en sık sebeplerinden biri bebeklerin olması gerekenden daha kalın giydirilmesidir. Özellikle yeni doğan bebeklerde annelerin fazla evham yapmasından kaynaklı olarak ya da çeşitli tecrübesizliklerden kaynaklı olarak bu durum ile karşılaşılabilmektedir.

Bebeğin aşırı kalın giydirilmesi kolayca terlemesine neden olabilir. Bu durumda bebeğin ensesinde terleme ya da vücudun çeşitli yerlerinde terleme gözlenebilmektedir.

2-)Enfeksiyon Kaynaklı

Bebeklerde baş gösteren terleme çoğu zaman yüksek ateşin habercisidir. Bebeğin ateşinin yüksek olması aynı zamanda terlemesi bebeğin bir enfeksiyon kaynaklı hastalığa yakalandığını yüksek oranda göstermektedir.

Enfeksiyon bebekler için çok tehlikeli bir durumdur. Ateşin yükselmesine ve beyin fonksiyonlarının durmasına, organların iflas etmesine kadar gidecek çeşitli ölümcül durumlara neden olabilmektedir.

Bu sebeple bebeğin normalden fazla terlemesi durumlarında ateşin yükselmesini önleyici tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu durum için uygulanacak yöntemlerde muhakkak uzman bir çocuk doktoruna danışmak gereklidir.

Yükselen ateşin düşürülmesi için doktorun uygun gördüğü dozlarda ateş düşürücü kullanılması uygun olabilmektedir. Anne ve babalar kullandığı ilaçlar konusunda çok dikkatli olmalı, muhakkak uzman bir hekime bu konu hakkında danışmalıdırlar.

3-)Çevresel Durumlar

Bebeklerin her zaman terlemesi kötü bir duruma işaret etmemektedir. Bazı durumlarda ise bebeklerin terlemesi gerekli hatta olması zorunludur. Özellikle havanın sıcak olduğu durumlarda çevresel faktörlerden kaynaklı olarak bebeğin ter üretiminde artış meydana gelebilmektedir.

Bebeklerde vücutta terleme en çok baş ve boyun kısmında meydana gelir. Böyle bir durumda vücut dengesinin sağlanması için bebeğin terlemesi gerekmektedir ve oluşan bu durum gayet olağandır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ