Çenemde Uyuşma Var

  • 05 Aralık 2017
  • 2.975 kez görüntülendi.
Çenemde Uyuşma Var

Vücudun herhangi bir bölgesinde hissedilen uyuşma kimi zaman yanlış bir hareket yapmaktan dolayı veya uzun süre hareketsiz kalmaktan kaynaklandığı düşünülebilir. Aslında çok dikkat edilmesi gereken, vücudun uyarı verme şeklidir. Çenede hissedilen uyuşma yani hissizlik, genellikle bir travmadan da kaynaklanabilir. Korku, heyecan, edinilmiş kötü bir tecrübe çenede uyuşma bazen kasılmaya sebep olabilir.

Bunların dışında belli bir hastalığın ya da kalp krizinin belirtisi olabilir. Bu yüzden vücudun herhangi bir bölgesinde veya çenede hissedilen uyuşmanın gün içerisinde devamının gelmesi halinde uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Çenede Uyuşmanın Nedenleri Nelerdir?

1-)Travma ve Enfeksiyon

Trafik kazası sonucu, spor kazası veya herhangi bir vuruş sonrası darbe alan çenedeki sinirler, uyuşma hissi yaşatabilir. Bunun dışında ağız bölgesinde oluşan enfeksiyon çenede hissizliğe sebep olabilir.

2-)Menenjit

Erken tedavi edilmediğinde birçok hastalığa, kimi zaman ölüme kadar giden menenjit hastalığı ciddi olarak ilgilenmesi gereken bir durumdur. Yüksek ateş, baş ağrısı, halsizlik ve havale geçirme gibi daha birçok belirtisi olan menenjit hastalığı çoğunlukla 5 yaşından küçük çocuklarda görülür. Bu yüzden küçük bir çocuğun belirtileri yetişkin bir birey gibi algılayamayacağı için çocuk, ebeveynleri ve uzman bir doktor tarafından gözetim altında tutulmalıdır. Çenede uyuşma da menenjitte genellikle görülen bir belirtidir.

3-)Kanser

Bazı kanser türlerinin belirtisi olan çenedeki uyuşma bu belirti ile teşhis edilemez. Fakat ne olursa olsun çene uyuşmasının sık aralıklarla devam edilmesi halinde hasta gözetim altında tutulmalıdır. Çene uyuşmazlığı görülen hastalarda meme kanseri ve kan kanseri görülebilir.

4-)Panik Atak

Panik atak geçiren kişi o anda kafasında birçok düşünce ile tedirginlik hissi yaşadığı için vücudunun birçok noktasında uyuşmazlık hissi duyabilir. Bu yüzden çenede hissedilen uyuşma ve hissizlik panik atak geçiren kişide normal olabilir. Panik atak geçiren kişi sakinleştirilmeli ve herhangi bir etkide bulunulmamalıdır.

5-)Diş Çektirme veya Tedavisi

Ağız içinde yapılan tedavilerde bölgesel uyuşma amacıyla iğne yapılması(lokal anestezi) sebebiyle hem ağzın içinde hem de çene bölgesinde uyuşma olabilir.

6-)B12 ve Vitamin Eksikliği

Vitamin eksikliği tüm yüzün uyuşmasına sebep olabileceği gibi çene uyuşmasına da neden olabilir. Birçok yönden kişiyi rahatsız eden vitamin eksikliğinin, halsizlik, uykusuzluk ya da fazla uyuma ihtiyacı ve ten renginde solmaya sebep olabilir.

Çenede Uyuşma Tedavisi

Çene uyuşması başladıktan sonra devam eden birkaç gün beklenilmemelidir. Aynı gün içerisinde geçmezse nöroloji doktoruna başvurulması gerekir. MR çekilmesi neticesinde sorun saptanır ve nedene yönelik tedaviye başlanır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ