Geçmeyen Sivilceler ve Su Toplaması

  • 12 Mart 2017
  • 6.619 kez görüntülendi.
Geçmeyen Sivilceler ve Su Toplaması

Sivilceler günümüzde genellikle ergenlik dönemindeki çocuklarda ve gençlerde görülse de her yaşta rastlanılabilen ve cilt üzerinde bıraktığı iz ve lekelerden dolayı en çok yakınılan rahatsızlıklardandır. Tıp dilinde akne vulgaris olarak isimlendirilmektedir. Ergenlik dönemindeki kişilerde vücudun hormonal sistemine, strese ve cildin yağ oranı gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan sivilceler içi iltihap dolu, sıvı kabarcıkları olarak tanımlanmaktadır. Cilt üzerinde su toplamalarına ve derin lekelere yol açabilmektedir. Özellikle yağlı bir cilde sahip olan kişilerde ve sağlıksız, fast-food gibi gıdaları çok tüketen kişilerde sık rastlanılmaktadır.

Sivilceler özellikle sırt, yüz, boyun ve göğüs gibi bölgelerde sık görülmektedir. İçleri iltihap dolu oldukları için elle temas etmemek gerekmektedir. Çünkü patlatılan sivilceler hem cilt üzerinde ağrı, kızarıklık ve leke yapacak hem de sivilce içindeki iltihabın cilde yayılmasıyla tekrardan farklı bölgelerde ve çok sayıda sivilce çıkmasına neden olabilecektir.

Cilt Üzerinde Sivilce Çıkmasına ve Sıvı Toplamasına Neden Olan Faktörler Nelerdir ?

  • Ergenlik dönemiyle beraber vücudun yağ bezlerindeki ve hormonal sistemindeki artış, sivilce oluşmasına neden olmaktadır.
  • Yağlı ciltler sivilce oluşmasında ideal bir ortamdır.
  • Sağlıksız beslenen, cips, fast-food gibi yağlı gıdaları çok tüketen kişilerde vücut yağlandığı için sivilce oluşabilir.
  • Stres, sivilcelerin ortaya çıkmasında en önemli etkenlerden biridir.

Geçmeyen Sivilceler ve Buna Bağlı Olarak Cildin Sıvı Toplamasının Tedavisi Nedir ?

  • Öncelikle kesinlikle sivilce üzerinde kavlatma, soyma, kaşıma gibi fiziksel müdahalelerin yapılmaması gerekmektedir. Bu müdahaleler, cilt üzerinde geçmeyen izlere, kızarıklıklara ve sivilcenin yayılmasına neden olabilmektedir.
  • Çekirdek, çerezler, cips, fast-food gibi yağlı yiyeceklerin mümkün olduğunca az tüketilmesi veya tüketilmemeleri gerekmektedir.
  • Tıp anlamında tedaviye değinecek olursak hap ve krem, jel gibi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Cildinde fazla sayıda sivilce bulunan kişilerin cildiyeye giderek doktor reçetesine göre tedavilerine başlamaları gerekmektedir.
  • Tablet formları en etkili çözümlerinden biridir. Cildin durumuna göre 3 aylık veya 6 aylık tedavi süreci uygulanmaktadır. Fakat sivilce tedavisinde kullanılan tablet formlarının karaciğer yağlanması, cildin kurutulması gibi bazı yan etkileri bulunmaktadır. Düzenli olarak kullanılan tabletler sivilce tedavisinde etkili bir tedavi süreci sağlayacaktır.
  • Diğer tedavi yöntemi jel, krem gibi yarı katı formlarıdır. Bu preparatlar doğrudan sivilce üzerine uygulanarak bölgeyi kurutarak etkisini göstermektedir. Tablet formlarında olduğu gibi yarı katı formlarınında düzenli kullanılması tedavi sürecinde olumlu değişikler sağlayacaktır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ