Göz Kararması ve Kalp Çarpıntısı

  • 17 Haziran 2017
  • 9.145 kez görüntülendi.
Göz Kararması ve Kalp Çarpıntısı

Göz kararması herkesin hayatında en az bir kez başına gelen bir olaydır. Çoğunlukla önemli hastalıkların habercisi olmasa da nadiren önemli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Göz kararmasına eşlik eden başka bulgular varsa ki bunlar kalp çarpıntısı, nefes darlığı, halsizlik, baş ağrısı, kulak çınlaması, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi bulgular eşliğinde olunca ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Ayrıca çok sık yaşanıyorsa, kronik bir hal aldıysa dikkat edilmelidir. Göz kararmasının neden olduğu etken kişi tarafından belirlenemez. Doktor tarafından kontrol edilmelidir ve değerlendirilmelidir.

Göz kararması en çok tansiyon düşmesi veya çıkması durumunda görülür. Fakat bunu doktor anlayabilir. Kişi kendisi anlayamaz. Bu nedenle derhal doktora başvurulmalıdır.

Göz Kararması Nedenleri Nelerdir?

1-)Psikolojik nedenler

Göz kararması bazen psikolojik nedenlere bağlı oluşur. Sinirsel olduğu durumlarda kalp çarpıntısı ve nefes darlığı da eşlik eder. Sonrasında endişe de bu duruma katılır. Panik atak, aşırı mutluluk, aşırı korku, heyecan, depresyon durumlarında da kalp çarpıntısı görülür. Bu durumlarda kalp çarpıntısına göz kararması da eklenirse hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir.

2-)Kalp Ritim Bozukluğu

Kalp çarpıntısı, kalp ritim bozukluğunu gösterebilir. Buna tıp dilinde aritmi denir. Aritmi; kalp atışlarının çok hızlı, çok yavaş veya düzensiz olması durumudur. Kalp ritim bozukluklarında kalp çarpıntısına ek olarak baş dönmesi, nefes darlığı, göğüs ağrısı, göz kararması da olabilir.

3-)Fiziksel aktiviteler

Aşırı enerji harcanmasına neden olan aktiviteler sonrasında kişide kalp çarpıntısı görülür. Bunun uzun süreli olması ve aşırı olması sıkıntıdır. Ayrıca kişi çok fazla efor sarfettiği için, terlediği ve susuz kaldığı için göz kararması da olur. Kişi baygınlık geçirebilir. Ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır ve spor yapmaya başlamadan önce ısınma hareketleri yapılmalıdır.

4-)Kafein ve Nikotin Kullanımı

Aşırı miktarda kahve veya sigara tüketme sonucunda da kişide kalp çarpıntısı olur. Kalp çarpıntısına sıklıkla göz kararması, baş dönmesi, mide bulantısı eşlik eder.

5-)Kullanılan İlaçlar

Kalp, diyabet, astım, tansiyon, grip ilaçları ve bazı bitkisel olan takviye ilaçlar göz kararması ve kalp çarpıntısına neden olur. Hasta uyuncunu(tedaviye uyum sağlama) zorlaştıran bir durumdur. Eğer kullandığınız ilaçlardan sonra kalp çarpıntınız olduysa veya göz kararmanız olduysa, mutlaka doktora başvurunuz.

6-)Hipoglisemi

Kan şekerinin normal değerlerden daha düşük olması durumuna hipoglisemi denir. Kan şekerinin düşmesi sonucunda kişilerde göz kararması, ani bir kalp çarpıntısı olur. Bunların yanında terleme, titreme de olabilir. Hipoglisemi çok ciddi bir olay olduğundan kesinlikle ihmal edilmemelidir.

7-)Kansızlık

Diğer bir adıyla anemi, kırmızı kan hücrelerinin sayısında azalmadır. Dokulara yeterli derecede oksijen taşınmaz ve kişide bir çok komplikasyon olur. En önemli belirtilerinden birkaçı kalp çarpıntısı, göz kararması, baygınlık hissi, solukluktur.

8-)Hamilelik

Hamilelik ile birlikte kadınlarda hormonal değişiklikler sonucunda birçok olay meydana gelir. Hamile kadınlarda kalp çarpıntısı, aşırı terleme, göz kararması, baş dönmesi varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Nedeni doktordan başkası saptayamaz, bu nedenle derhal bir doktora başvurulmalıdır ve neden tespit edilmelidir. Bu sebebe uygun olarak tedavi planlanmalıdır ve doktorun söylediklerine dikkatlice uyulmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ