Kalp Krizi Sonrası Uyanamama

  • 03 Ocak 2018
  • 2.917 kez görüntülendi.
Kalp Krizi Sonrası Uyanamama

Kalp krizi günümüzde en sık karşılaşılan ve çok ciddi sonuçları olan bir sağlık sorunudur. Kalp krizinin birçok nedeni olduğu bilinirken bazı kalp krizlerinin aniden ve sebepsiz olması her yaştan insanı korkutmaktadır. Yaşlı, genç fark etmeksizin herkesin yaşayabileceği bir sorun olan kalp krizi ölümle sonuçlanması yüksek olan bir rahatsızlıktır.

Kalp krizi, beyne de zarar veren en önemli rahatsızlıklardan birisidir. Kalp krizi süresi herkeste farklılık göstermektedir ve krizin uzun sürmesi halinde beyne kan gitmemesi sonucu beyinde büyük hasarlar meydana gelmektedir. Beyinde meydana gelen büyük hasarlar felç, bitkisel hayata girme gibi sonuçlar doğurmaktadır. Kalp krizi geçiren hastalarda karşımıza çıkan diğer bir sorun ise hastanın uzun süre uyanamamasıdır. Bu süre hastanın geçirdiği kalp krizinin ve beynin gördüğü hasarın şiddetine göre farklılık göstermektedir. Bazı hastalar kısa süre içinde ayağa kalkarken bazı hastaların uzun yıllar boyunca komada kaldığı bilinmektedir.

Kalp Krizi Nedenleri Nelerdir?

Kalp krizinin birçok sebebi bulunmaktadır. Fiziksel sebeplerin yanı sıra kalp krizini tetikleyen en önemli unsurun psikolojik etmenler olduğu bilinmektedir. Çok büyük üzüntüler, kayıplar yaşayan sağlıklı bir kişinin sağlıksız bir kişiye göre kalp krizi geçirme riskinin büyük olduğu bilinmektedir. Kalp krizi geçirmek kişin ruh haliyle doğrudan alakalıdır.

Bunun yanı sıra kalp krizini tetikleyen daha birçok farklı unsur bulunmaktadır. Kalp krizine neden olan unsurlar arasında beslenme tarzı, stres, düzensiz uyku, sigara, alkol ve fiziksel olarak hareketsiz bir yaşam gibi çok sayıda faktör yer almaktadır. Bu sebeplerin tamamı kalp krizinde büyük birer etkendir.

Kalp Krizinin Belirtileri Nelerdir?

Kalp krizi günümüzde en çok karıştırılan hastalıklardan birisidir. Günlük hayatta sıklıkla yaşadığımız belirtiler ile ortaya çıkan kalp krizi, bu nedenle çoğu hastalık ile karıştırılmaktadır. Kalp krizinin en sık rastlanan ve bilinen belirtileri arasında soğuk soğuk terleme, nefes almada zorluk, göğüs kısmında şiddetli ağrı, mide bulantısı, çarpıntı ve ani halsizlik gibi belirtiler yer almaktadır. Bunların bir ya da birkaçı kalp krizi esnasında yoğun olarak görülebilmektedir.

Kalp Krizi Anında Ne Yapılmalı?

Kalp krizi her yaştan kişinin karşılaşabileceği bir sağlık sorunudur. Özellikle orta yaş üstü kişilerde görülen kalp krizine karşı önlem almak için kalp krizi esnasında ne yapılacağı bilinmelidir. Ağrı hissedildiği anda kişinin ilk olarak yapması gereken şeyler arasında yakınlarını araması, bir bardak su ile aspirin içmesi ve hava alabileceği bir yere geçmesi yer almaktadır. Bunlar hastaya zaman kazandıracak basit yöntemlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ