Küpe Deliği İzi

  • 28 Şubat 2018
  • 3.308 kez görüntülendi.
Küpe Deliği İzi

Küpe deliği izi sıklıkla görülen izlerden birisidir. Özellikle takılan küpenin cinsine bağlı bir biçimde kulak deliklerinde küpeden dolayı izler meydana gelebilir. Küpe deliği izi kötü bir görünüme neden olduğu için çoğu kişi tarafından tercih edilmeyen bir durumdur. Kişinin böyle bir durumda yapabileceği belirli başlı yöntemler bulunmaktadır.

Küpe deliği zaman içinde kendi kendine geçebilen bir iz türüdür. Bu gibi durumlarda kişinin herhangi bir yöntem uygulamasına gerek yoktur. Küpe deliği izi bazı durumlarda ise kendi kendine geçmeyebilir. Bu durumun ana nedeni kulakta enfeksiyon oluşumudur. Kulakta enfeksiyon oluşmasının birçok farklı sebebi bulunur. Bu gibi sebepler her kişide farklı nedenlere bağlı bir biçimde gelişebilir.

Kulakta Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?

Kulak bölgesinde enfeksiyon oluşmasının birçok farklı belirtisi olabilir. Bu belirtiler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Kulakta kulak deliği çevresinde oluşan şişlik,
  • Sarı renkli akıntı,
  • Kulak çevresinde kırmızı lekeler,
  • Kulakta şiddetli ağrı.

Kulakta Enfeksiyon Neden Oluşur?

1-)Gerekli Hijyenin Sağlanmaması

Kişinin kulağında enfeksiyon oluşumunun en büyük sebebi gerekli hijyenin sağlanmadığı ürünlerin kullanımıdır. Bu durum özellikle kulak delimi sırasında ortaya çıkar. Kulak delmek için kullanılan aletlerin yeterince temizlenmemesi ya da her kişide aynı aletin kullanılması sonucunda kişinin kulağında şişlik, kızarıklık gibi belirtiler ile kendini belirten enfeksiyon oluşabilir. Enfeksiyon oluşumunu olmaması için temiz ve steril bir ortamda kulak delim işleminin yapılması gereklidir.

2-)Yeterince Temizlik Yapılmaması

Kulakta enfeksiyon oluşumu sık görülen sağlık sorunlarından birisidir. Bu durumun ana sebeplerinden birisi kulağını deldirmiş kişilerin kulak temizliklerine dikkat etmemesidir. Kişinin kulağını deldirdikten sonra birkaç gün boyunca kulağını temiz bir bez ile sık sık temizlemesi gerekmektedir. Kulak delimi yapıldıktan sonra uzun süre kişinin kulağına nemlendirici sürmesi gerekmektedir. Bu durumda kulak deliminden kaynaklı enfeksiyon oluşumunun önüne geçilmiş olacaktır.

3-)Alerjik Etkenler

Bazı kişilerin kulaklarında enfeksiyon oluşumu sık görülür. Bu durum kişinin kullandığı takının malına göre de değişim göstermektedir. Bazı kişilerin vücudu sahte takılara karşı alerji göstermektedir. Bu durumda kişinin gerçek altın ya da gümüş dışında kullanım yapması sonucunda kulağında enfeksiyon oluşabilir. Böyle durumlarda kişinin sahte takılardan uzak kalması gereklidir.

Küpe Deliği İzi Nasıl Geçer?

Kulakta küpe deliği izi oluşması durumunda ortaya kötü bir görünüm çıkar. Bu kötü görünümün tedavi edilebilmesi için kişinin ilaç kullanımı yapması enfeksiyon sebebiyle ortaya çıkan izleri yok edecektir. Kişinin kulağında istenmeyen bir görüntü olması durumunda son çare olarak estetik operasyon geçirmek mümkündür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ