Morarma ve Aşırı Kaşıntı

  • 27 Aralık 2017
  • 3.578 kez görüntülendi.
Morarma ve Aşırı Kaşıntı

Morarma ve aşırı kaşıntı birbirini yakından ilgilendiren iki ayrı sağlık sorunudur. Aşırı kaşıntı sonucunda genellikle yoğun bir biçimde morarma meydana gelir. Birbirine neden olan bu iki rahatsızlık farklı nedenler sonucu ortaya çıkmaktadır. Kişinin bu sorunlardan herhangi biri ile karşılaşması genellikle geçici ve önemsiz bir rahatsızlık olarak görülür.

Çarpma, kırık. çıkık gibi nedenler yüzünden ortaya çıkmış olan morarma ve kaşıntılar hastalık tedavi edildiği süre içinde ortadan kalkacaktır. Herhangi bir nedene bağlı olmaksızın biçimde ortaya çıkan kaşıntı ve morarmalarda ise kişinin bir an önce doktora gitmesi ve muayene olması önerilmektedir.

Morarma ve Aşırı Kaşıntının Nedenleri Nelerdir?

Morarma ve kaşıntı genellikle birbirini etkileyen iki semptom olduğu için nedenleri de aynıdır.

1-)Travmatik Etkenler

Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen morarma ve kaşıntıların en büyük sebeplerinden birisi yaşanılan travmalardır. Kişinin büyük bir kaza geçirmesi, yüksek bir yerden düşmesi bu semptomların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda kişinin acilen bir doktora görünmesi gereklidir.

2-)Alerjik Reaksiyonlar

Alerjik reaksiyonlar sonucu görülen morarma ve kaşıntıların sebebi alerjisi olduğu bilinilen ürünün tüketilmesidir. Kişinin bu tarz bir durumla karşı karşıya kalması halinde ilk olarak kaşıntı meydana çıkar ve sonrasında da aynı bölgede kızarıklıklar oluşabilir. Kişinin alerjisi olduğu maddeleri tüketmekten kaçınması halinde sorunlar ortadan kalkacaktır.

3-)Cilt Hastalıkları

Çeşitli cilt hastalıkları da morarma ve şiddetli kaşıntıya neden olabilmektedir. Bit, egzama, kurdeşen vb. cilt rahatsızlıkları kaşıntı, morarma, kızarıklık gibi belirtiler ile kendini göstermektedir. Kişinin bu cilt hastalıkları ile ilgili olarak doktora görünmesi ve gerekli testleri yaptırması gerekmektedir.

4-)İç Hastalıklar

Genellikle basit ve geçici bir durum olarak görülen morarma ve kaşıntıların ardında önemli rahatsızlıklar olabileceği unutulmamalıdır. Böbrek hastalıkları, tiroid hastalıkları, karaciğerde görülen hasarlar kişinin cildinde çeşitli semptomlara neden olabilmektedir. Kişinin bu durumlarda acilen doktora görünmesi yapılacak ilk adım olmalıdır.

5-)Vitamin Eksikliği

Alınması gereken miktardan daha az vitamin alınması durumunda ciltte kızarıklık ve kaşıntılar meydana gelebilmektedir. Vitamin değerlerinin yükselmesi ile birlikte bu sorunlar da ortadan kalkacaktır.

Morarma ve Aşırı Kaşıntı Nasıl Geçer?

Çeşitli faktörler nedeni ile ortaya çıkan morarma ve aşırı kaşıntı gibi durumlarda kişinin doktora giderek bu sorunun nedenini araştırması gerekmektedir. Morarma ve kaşıntıya karşı kişinin doktor onayı olmadan hiçbir ilaç kullanımı yapmaması önemlidir. Aşırı kaşıntı durumunda soğuk kompres uygulaması yapmak kaşıntıyı bir süre için dindirecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ