Sol Başparmak Titremesi

  • 02 Mayıs 2017
  • 11.064 kez görüntülendi.
Sol Başparmak Titremesi

Parmak titremesi şikayeti akıllara parkinson hastalığını getirdiğinden, panik ve endişeye neden olur. Oysa ki eklemlerin zorlanması ve parmak çıtlatma alışkanlıkları titremenin başlıca nedenleri arasındadır Sürekli olarak yapılan bir takım davranışlar zaman içerisinde alışkanlık halini alır. Halk arasında sık gözlenen parmak çıtlatma alışkanlığı pek çok eklem rahatsızlığına zemin hazırlayıcı niteliktedir. Parmakların çıtlatılması, ileriki aşamalarda ciddi eklem sorunları gibi problemlere yol açabilir. Fakat parmak titremesinin altında yatan pek çok etken olabilir. Doğru tanı ve nedene yönelik tedavi için uzman doktora başvurulması önerilir.

Parmak Titremesi Nedenleri Nelerdir?

Parmakların Zorlanması

Gündelik işlerin neredeyse tamamında aktif olarak kullanılan el parmakları, darbe ve hasarlara oldukça müsaittir. Parmakların herhangi bir aktivite(yük taşıma, spor vs.) esnasında fazla zorlanması, parmak eklemlerinde hasara yol açarak titreme ve ağrı gibi şikayetlere neden olabilir. Şayet parmaklarda ciddi bir hasar(ağır fiziksel temas) söz konusuysa, hiç vakit kaybetmeden uzman doktora danışılmalıdır.

Parkinson Hastalığı

Beyin hücrelerinde oluşan kayıplar akabinde baş gösterir. Aşama aşama kendini belli eden parkinson hastalığının ilk bulguları; el, çene, kol ve yüz titremesi şikayetleridir. Rahatsızlığı ilerleyen evrelerindeyse kişide konuşmada zorlanma, günlük aktivitelerini yerine getirememe gibi daha ciddi sorunlar gözlenir. Parmak titremesi parkinson hastalığı bulgularından biri olabilir. Ancak tek başına tanı için yeterli değildir. Doğru tanı ve diğer bulguların detaylı incelenmesi adına kesinlikle uzman doktora danışılmalıdır. Hastalığın belirtileri aşağıda belirtilmiştir;

  • Titreme: El, başparmak, çene titremesi şeklinde görülür.
  • Konuşurken zorlanma: Normalde olduğundan daha hızlı konuşma çabası.
  • Gündelik aktiviteleri yerine getirirken zorluk yaşanması

Psikolojik Etkenler

Yeni yüzyılın en büyük sorunlarından olan stres, kaygı ve endişe gibi duygu durumları, vücutta fizyolojik sonuçlar doğurabilmektedir. Parmakların titremesi de psikolojik etkenlerin sonucu olarak gözlenebilir. Sürekli ve yoğun stres altındaki kimselerde bu sebepten şikayete rastlanabilmektedir. Hem mutlu ve sağlıklı yaşam hem de olası parmak titremesi gibi anormallikleri önlemek adına stresi mümkün olduğunca azaltmakta yarar vardır.

Yanlış Kullanılan İlaçların Etkisi

Tedavi aşamasında alınan ilacın dozunun fazla olması veya yanlış uygulanması, vücutta titremeye sebebiyet verebilmektedir. İlacın aşırı dozda kullanımı titremenin yanı sıra çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, sağlık kuruluşundan ilacın kullanımı ile ilgili doğru bilgi alınmalı ve kesinlikle bilinçsizce kullanılmamalıdır.

Parmak titremesi çok ciddi sağlık sorunlarından kaynaklı olabilir. Bu yüzden kesinlikle ihmal edilmemesi tavsiye edilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ