Sürekli Yorgunluk ve Uyku Hali

  • 28 Aralık 2017
  • 4.457 kez görüntülendi.
Sürekli Yorgunluk ve Uyku Hali

Günlük hayatta sıklıkla meydana gelen sürekli yorgunluk ve uyku hali, ciddi rahatsızlıkların nedeni olabilmektedir. Özellikle uykusunu alabilen bireylerde buna rağmen ortaya çıkan yorgunluk, bitkinlik hissi ve uykulu olma durumu ciddiye alınması gereken bir durumdur. Elbette fiziksek aktiviteler sonrası yaşanan yorgunluk hissi ve uykusuz kalan bireylerin yaşadığı uykulu olma hali, bu genellemenin dışında tutulmalıdır.

Sürekli Uykulu Olma ve Yorgunluk Nedenleri Nelerdir?

  • Ciddi anlamda kronik hale gelen uykulu ve yorgun olma hali, kansızlık nedeniyle ortaya çıkmış olabilir. Özellikle kadınlarda, miyomlardan kaynaklanan ya da doğum sebepli kan kaybı dolayısıyla yorgunluk hissi görülmesi söz konusudur. Bunun yanında yeni doğum yapmış kadınlar, uyku konusunda yeterli tatmine ulaşamadıkları için uyku hali de normaldir. Aynı zamanda kansızlıktan kaynaklanan dokuların havasız kalması da bir başka yorgunluk nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kronik hale gelmiş olan böbrek rahatsızlıkları, sürekli meydana gelen üşüme hissi, baş dönmesi ya da mide bulantısı, bunların yanı sıra kalp çarpıntısı gibi belirtiler kansızlık belirtileri olabilmektedir.
  • Bireyin enerji seviyesi düşük olduğunda, yorgunluğu sürekli olarak hissettiğinde, depresyona benzer bir ruh hali ortaya çıktığında tiroid bezinin yavaş çalışıyor olma olasılığı da yükselir. Bu durum için doktor gözetiminde uygulanan hormon tedavisi oldukça yararlı olmaktadır.
  • Bireyin idrar yollarında iltihaplanma ya da enfeksiyon meydana gelmesi de yorgunluk ve uyku halini tetikleyebilmektedir. Sürekli yorgunluk ve uyku halinin sebebinin idrar yollarındaki rahatsızlıklardan meydana geldiği konusunda şüphe duyan bireyler, idrar tahlili yaptırmalı ve doktora gitmelidir. Uzun vadede iyileşmeyen bu enfeksiyon, kalıcı böbrek rahatsızlıklarına neden olabildiğinden, ihmal edilmemesi gerekmektedir.
  • Beslenmeden, daha doğrusu yetersiz ve dengesiz beslenmeden de kişi sürekli bir uyku hali ve yorgunluk duyabilir. Bu nedenle öğün atlanmadan ve bedensel açıdan enerji veren sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi önerilmektedir.
  • Hareketsiz kalan beden de zaman zaman bu gibi tepkiler verebilmektedir. Kişi her gün düzenli olarak hafif egzersizler yapmalı, kendini çok yormadan yürüyüş, koşu gibi sportif aktivitelerde bulunmalıdır. Aynı zamanda çalışma ortamının hava alan bir yer olmasına da özen gösterilmesi, halsizlik ve uyku halinin ortadan kaldırılmasında etkili olabilir.

Sürekli Yorgunluk ve Uyku Hali Nasıl Geçer?

Bu rahatsızlığın tedavisinde kahvaltı çok önemlidir. Düzenli olarak her sabah kahvaltı yapılması, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi de sağlayacaktır. Bunun yanında su içme alışkanlığı kazanmak, stres ve sebep olan faktörlerden kesinlikle uzak durmak, radyasyon yayan cihazların kullanımını en aza indirmek de etkili çözümlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ