Bebeğimde İştahsızlık ve İshal Başladı

  • 26 Aralık 2016
  • 7.802 kez görüntülendi.
Bebeğimde İştahsızlık ve İshal Başladı

Bebeklerin vücut işleyişleri yetişkin bireylere göre çok farklıdır. Çok daha hassas, çevre şartlarından çok daha kolay bir şekilde etkilenebilmektedirler. Bebekte meydana gelen semptomlar bu sebeple asla hafife alınmalı, hiç zaman kaybedilmeden uzman bir hekim tarafından muayene edilmeli ve gerekli tedavi uygulanmalıdır. Aksi halde meydana gelen durum daha ciddi hal alarak bebeğin sağlığını tehdit edebilmektedir.

Bebekte meydana gelen iştahsızlık zaman zaman olabilecek bir durumdur. Ancak bu durumun uzun süreli devam etmesi hastalık oluşumuna işaret edebilmektedir. Bu sebeple meydana gelen iştahsızlık mutlaka incelenmelidir.

Bebekte İştahsızlık ve İshal Gözlenmesinin Nedenleri Nelerdir?

1-)Enfeksiyonlar

Bebeklerde enfeksiyon gözlenmesi durumunda iştahsızlık ve ishal çok sık gözlenmektedir. Bebekte özellikle gözlenen bakteri, virüs, mantar kaynaklı enfeksiyonlarda hastalık süresi boyunca iştahsızlık gözlenmesi çok sık yaşanılan bir durumdur.

İshal, vücudun kendini savunma mekanizmasıdır. Özellikle küçük bebeklerde vücuda giren mikroorganizmaları vücuttan uzaklaştırmak için gerçekleştirilen bir mekanizmadır. Böyle bir durumda anne ve babaların ishale engel olması yapılabilecek en büyük hatadır.

İshale engel olmak yerine ishal ile kaybedilen su, tuz, şeker miktarının tekrar yerine konması gerekmektedir.

2-)Çevresel Şartlar

Çevresel şartların değiştirilmesi bebeğin yapısında değişikliklere neden olarak ishale sebep olabilir. Bu durumda gözlenen ishal genellikle enfeksiyonda gözlenen ishal kadar şiddetli değildir. Bebeğin kullandığı suyun değiştirilmesi, kullandığı mamanın değiştirilmesi bebekte ishal oluşmasına sebep olabilmektedir.

Kullanılan besinlerde ve içeceklerde bebeklerde bir kat daha fazla dikkat olunması gerekmektedir. Bağırsak sisteminin tam gelişmemiş olması bebeklerde bu nedenlerden dolayı sık sık ishal oluşumunun gözlenmesine sebep olabilmektedir.

Bebeklerde ishal oluşumunun önlenmesi için iyice yıkanılmamış çiğ sebzeler asla yedirilmemelidir. Su olarak muhakkak mikroorganizmalardan arındırılmış şişe sular kullanılmalı ya da kaynatılmış soğutulmuş sular tercih edilmelidir.

3-)Bağırsak Sisteminin Tam Gelişmemesi

Özellikle yeni doğan bebeklerde mide-bağırsak sistemi tam olarak gelişmemiştir. Bu sebeple bebeklerde yenilen yemekler sonrasında şişkinlik oluşması, buna bağlı iştahsızlık gözlenmesi ve dışkılamanın ishal şeklinde görülmesi çok sık oluşan bir durumdur.

Ancak bu durumun normalden fazla bir şekilde meydana gelmesi, normal düzenin bozulması hastalık oluşumuna işaret edebilmektedir. Bu sebeple kontrollerin çok dikkatli yapılması gerekmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ