Bebeğimin Kulak Arkası Akıntısı

  • 20 Aralık 2016
  • 8.368 kez görüntülendi.
Bebeğimin Kulak Arkası Akıntısı

Bebeklerde kulaklarda akıntı gözlenmesi, bu akıntıya bağlı olarak kulaklarda ağrının oluşumu sıkça gözlenen ve tehlikeli bir durumdur. Oluşumun altında birçok fizyolojik ya da patolojik neden yer alabilmektedir. Kaynağın doğru bir şekilde bulunması, doğru tedavinin yapılması ve hastalıktan alınan hasarların en az olabilmesi için mutlaka uzman bir hekime gidilmeli, gerekli tetkikler yapılmalıdır. Bu konuda yeterli bilgisi ve tecrübelerinden dolayı en doğru gidilmesi gereken doktor kulak burun boğaz doktorlarıdır.

Bebeklerin kulak arkası akıntısının sebepleri erken aşama da bulunamaz ya da önemsenmez ve tedavi edilmez ise kişi de ciddi duyma kayıpları meydana gelebilmektedir. Bazı duyma kayıpları geçici olabileceği gibi bazı duyma kayıpları kalıcı olabilmektedir.

Kulak Akıntılarının Nedenleri Nelerdir?

1-)Orta Kulak İltihabı

Küçük bebeklerde ve çocuklarda anatomik yapının tam olarak gelişmemesinden dolayı orta kulak iltihabı çok sık olarak gözlenmektedir. Küçük bir boğaz enfeksiyonu bile hızla tedavi edilmez ise kulaklar enfeksiyon kapabilir ve kulağın orta ve iç kısmında enfeksiyon yayılarak orta kulak enfeksiyonu gözlenebilir.

Orta kulak iltihabında hastalığın erken tanımlanması, enfeksiyon yayılmadan hızla tedavisinin yapılması hastanın sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle hızla tedavi edilmeyen durumlarda enfeksiyon yayılabilir ve kulakta işitme kayıpları gözlenebilir.

2-)Kaba Kulak Hastalığı

Bu hastalık çocukluk çağında görülen enfeksiyon kaynaklı hastalıklardan biridir. Genellikle ilk okula başlayan çocuklarda gözlenir ancak bazı durumlarda bebeklerde de görülebilir. Bu hastalarda boğazda ciddi bir enfeksiyon vardır. Kulaklar da bu enfeksiyondan etkilenmiştir ve kulaklarda enfeksiyonlardan kaynaklı ciddi boyutta akıntılar meydana gelir.

3-)Ciddi Enfeksiyonlar

Enfeksiyonlardan kaynaklı kulak akıntısı sıkça karşılaşılan bir durumdur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken enfeksiyon kaynağının tam olarak belirlenmesidir. Bölgesel enfeksiyonlar yani kulak ve çevresinde meydana gelen enfeksiyonlar sıkça gözlenen bir durumdur ve hızla tedavi edilebilir.

Ancak beyinde meydana gelen bir enfeksiyondan kaynaklı oluşan kulak akıntısı ciddi durumlarda meydana gelir. Bu tür olaylarda zaman çok önemlidir. Kişinin hayatı risk altında olabilir. Özellikle alınan darbeler ya da geçirilen beyin ameliyatları sonrasında karşılaşılan durumlarda hızla bu durumdan şüphelenmeli ve gerekli tetkikler yaptırılmalıdır. Enfeksiyonun erken teşhisi hayat kurtarılmasını sağlamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ