Bebek Vücut Soğukluğu

  • 20 Aralık 2016
  • 18.323 kez görüntülendi.
Bebek Vücut Soğukluğu

Bebekler çevresel etmenlerden kolaylıkla etkilenebilmektedirler. Özellikle yetişkin bireylere göre çok daha hassas bir grubu oluşturmaktadırlar. İnsan vücut ısısı hemen hemen belirli bir derecededir. Ancak bu ısı belirli toplulara göre ya da yetişkin, yaşlı ve bebeklere göre biraz farklılık gösterebilmektedir. Bebeklerin vücut ısısı normal bireylere göre biraz daha fazla olabilir.

Vücut ısısı vücudumuzdaki tüm enzimatik sistemlerin, organ faaliyetlerinin en uygun derecelerde çalışabilmesi için gerekli olan ısıdır. Bu ısının biraz fazla olması ya da biraz düşmesi hayati fonksiyonların durmasına hatta ölümlere sebep olabilir.

Bebeklerin yetişkinlere göre daha hassas bir yapıda ve korumasız oldukları bilinmektedir. Bebeklerin vücut ısısındaki ufacık bir değişim bu sebeple daha ciddi sorunlara, ölümlere sebep olmaktadır. Bu sebeple bebeklerin vücut ısıları her daim yakından takip edilmeli, dikkat çekici değişimlerde hiç zaman kaybedilmeden uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Bebek Vücut Soğukluğu Nedenleri Nelerdir?

1-)Çevresel Etmenlerden

Bebeklerde vücut ısısının düşmesinin en temel sebeplerinden biri çevresel etmenlerdir. Özellikle soğuk ortamda bir bebeğin tutulması, korumasız bir şekilde soğuk hava ile temas ettirilmesi vücut ısısının hızla düşmesine sebep olur. Bu durum tehlike oluşturabilir. Bu sebeple kişiler hiç zaman kaybetmeden bebeklerin düşen vücut ısılarını hızla arttırmaya çalışmalıdır.

2-)Kan Hstalıkları

Anemi halk arasındaki tabiri ile kansızlık, hemen hemen her yaş gurubunda gözlenebilen bir rahatsızlıktır. Özellikle yetişkinlerde sıkça gözlenen bu rahatsızlık bebeklerde beslenme eksikliğine bağlı olarak gözlenebilmektedir.

Kansızlığın en temel semptomlarından biri el ve ayaklarda üşümek, vücut ısısının biraz daha düşmesidir. Bu durum bebeklerde çok daha kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir.
Genellikle beslenme koşullarının düzeltilmesi ile hızla düzelen bu durum bazı olgularda doktorun verdiği kararlar doğrultusunda ilaç kullanımı gerektirebilmektedir.

3-)Genetik Hastalıklar

Dolaşım sistemi ile ilgili, kan ile ilgili genetiksel olarak meydana gelen kalıtsal hastalıklardan kaynaklı vücut ısısında düşüş meydana gelebilmektedir. Genetik hastalıkların birçoğu tespiti zor olan hastalıklardır ve gözlenme sıklıkları kişiden kişiye değişebilir.

Teşhisin doğru konması üzerine kişinin uygulayacağı sürekli tedavi ile hastalığın etkileri kontrol altına alınabilir. Vücut ısı hayati faaliyetlerin devam edeceği düzeylerde kalabilir. Bu tür hastalarda çevresel etmenlere özellikle hava sıcaklığına ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ