Dişimi Çektirdim Yara Hala Kapanmadı

  • 11 Şubat 2017
  • 10.270 kez görüntülendi.
Dişimi Çektirdim Yara Hala Kapanmadı

Diş çekimi çoğu kişinin korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu durum diş çekimi öncesinde yaşanılan acı, diş çekimi esnasında hissedilen korku ya da diş çekimi sonrasında yaşanılan bazı sorunlardan kaynaklanmaktadır. Diş çekimi esnasında yapılan bazı yanlışlıklar iyileşme sürecinin uzamasına neden olabilir hatta bazı durumlarda tekrar müdahale gerekebilmektedir.

Diş çekimi sonrasında diş etinde çekim esnasında yapılan müdahalelerden kaynaklı olarak yaralar meydana gelebilmektedir. Genellikle birkaç günlük dinlenim süresi sonrasında diş etinde meydana gelen hasar kendiliğinden geçmektedir.

Diş Çekimi Sonrasında Oluşan Yaranın Kapanmamasının Nedenleri Nelerdir?

1-)Enfeksiyonlar

Diş çekimi işlemi esnasında kullanılan aletlerin yeterince steril olmamasına bağlı olarak çekim işlemi sonrasında diş etinde enfeksiyon gelişimi meydana gelebilmektedir. Enfeksiyon gelişimi yaranın büyümesine, uzun sürede geçmesine neden olmaktadır. Hatta enfeksiyon gelişimi söz konusu ise yara antibiyotik kullanımı olmadan geçmemektedir. Bu sebeple enfeksiyon gelişebilecek diş çekimlerinde muhakkak öncesinde ya da sonrasında antibiyotik kullanımı gerekmektedir. Enfeksiyon söz konusu ise diş çekimi işlemi sonrasında ağrı, şişlik söz konusu olabilmektedir.

2-)Kökü Sağlam Dişler

Kökü sağlam olan ancak çekim gereken dişlerde çekim işlemi zorlu gerçekleşebilmektedir. Çekim işlemi sonrasında kökün fazla sağlam olmasından kaynaklı olarak çekim esnasında diş etine zarar verilebilmektedir. Özellikle yirmilik dişlerin çekiminde bu sorun ile çok sık karşılaşılmaktadır.

Bu tarz dişlerin çekimi işlemi sonrasında yaranın daha hızlı kapanmasını sağlamak için dikiş atılması çoğu zaman gereklidir. Dikiş atılmayan durumlarda yaranın kapanması çok daha uzun sürer hatta bazı durumlarda açık yarada enfeksiyon gelişimi söz konusu olabilmektedir.

3-)Aşırı Sıcak ya da Soğuk İçecek İçilmesi

Diş çekimi sonrasında bir süre boyunca kişiler aşırı sıcak ve soğuk temastan kaçınılmalıdır. Bu sıcaklık değişimi hassas diş etinde çeşitli hasarların meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu sebeple ilk 24 saat özellikle aşırı sıcak ve soğuk şeyler tüketilmemelidir. Dikişli diş çekimlerinde bu süre uzayabilmektedir.

Yapılan bazı işlemler sonrasında diş etindeki dikişin atması gibi bir durum sonrasında da yara açılabilir, enfeksiyon kapabilir. Böyle bir durumda kişinin hiç zaman kaybetmeden diş hekimine giderek muayene olması ve gerekli ise dikişin tekrar atılması gerekmektedir. Dikişler bulunduğu süre boyunca kişi aşırı sert ve katı gıda tüketiminden kaçınılmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ