Göz Kapağında Kahverengi Leke

  • 24 Aralık 2016
  • 19.914 kez görüntülendi.
Göz Kapağında Kahverengi Leke

Göz kapağı üzerinde belirli sebeplerden kaynaklı leke oluşumu, şişlik oluşumu gözlenebilen bir durumdur. Çoğu geçici olarak meydana gelen lekeler hızla kendiliğinden kaybolmaktadır. Ancak bazı durumlarda meydana gelen lekeler kaybolmaz, giderek büyür ve ciddi boyutlara ulaşabilir. Böyle durumlarda kişiler hiç zaman kaybetmemeli uzman bir göz hekimi ve cildiye doktoruna giderek gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

Göz kapağında oluşan kahverengi lekenin boyutu, rengi ve üzerinde herhangi bir dokunun olup olmaması hastalığın kaynağının bulunmasına ciddi boyutlarda yardım etmektedir. Bu nedenle kişi öncelikle kendi doktoru olması gerekli ön izlemeyi yapmalı, doktora en doğru şekilde aktarmayı yapmalıdır.

Göz Kapağındaki Kahverengi Lekenin Nedenleri Nelerdir?

1-)Güneş Yanıkları

Yüz derisi vücudun diğer kısımlarına göre çok daha hassastır. Güneşe karşı daha fazla korunması gereken bu bölgenin yeterince korunmaması durumunda çeşitli lekeler oluşabilir. Özellikle güneş altında gözün ve çevresinin yeterince korunmaması göz kapaklarında güneşin zararlı ışınlarından kaynaklı leke oluşumuna sebep olabilmektedir.

Bu durum sonucunda meydana gelen lekeler kahverengi ve kahverenginin çeşitli tonlarındadır. Bu tür lekeler ilerleyen evrelerde kanserojen bir oluşma dönüşebilir. Genellikle kalıcı olan bu lekelerin büyümeleri, çeşitli ton farklılıklarının oluşumu gibi durumlarda muhakkak uzman bir hekime başvurulmalıdır.

2-)Enfeksiyon Kaynaklı Sebepler

Göz kapağında oluşan kahverengi lekelerinin temel sebeplerinden biri de enfeksiyondur. Özellikle kirpiklerde meydana gelen iltihaplanma giderek gözde yayılabilir. Derinin pul pul olması ardından iltihabın yayılması ile birlikte gözde çeşitli lezyonlar, lekeler oluşabilmektedir. Oluşan lekeler iltihabın kontrol altına alınması ile hızla kaybolmaktadır. Ancak bazı olgularda tedaviye gecikilmesinden kaynaklı olarak lekeler kalıcı olabilmektedir.

3-)Tümör Kaynaklı

Cilt kanserlerinde özellikle kötü huylu tümörlerde ciltte kahverengi leke oluşumu gözlenebilmektedir. Oluşan lekeler göz kapağı gibi aşırı hassas olan bölgelerde de çıkabilir. Böyle durumların erken tanısı büyük önem taşımaktadır. Erken tanı ve tedavisi olmayan durumlarda leke giderek yayılabilir, göz kapağını tamamen kaplayabilir ve kişinin görme duyusu başta olmak üzere çeşitli sorunlara neden olabilmektedir.

4-)Doğuştan Kaynaklı Sebepler

Halk arasında doğum lekesi olarak da bilinen ciltte meydana gelen koyu lekeler doğuştan oluşmuş olabilir. Doğuştan meydana gelen bu lekeler vücudun herhangi bir yerinde olabilir ve genellikle kalıcıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ