Gözde Karıncalanma

Gözde Karıncalanma

Gözde karıncalanma, ani bir şekilde göze bir şey batıyormuş şeklinde başlayarak devam eden sancılı bir hal alabilir. Bu durum genelikle dışarıdan bir cismin göze batması ve zarar vermesi sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Gözde karıncalanma çeşitli kronik hastalıklarda da meydana gelebilir. Bu tür hastalıklarda meydana gelen karıncalanma hissi genellikle hastalığın kontrol altına alınamadığı durumlarda baş göstermektedir. Bu durumda kişinin ekstre bir ilaç kullanması gerekmektedir.

Gözde Karıncalanma Nelerden Dolayı Meydana Gelir?

Travma Sonrasında

Göze dışarıdan alınan darbeler sonucunda gözün yapısında bazı anormallikler meydana gelebilir. Bu tarz durumlar geçici olabileceği gibi kalıcı hasarlar da söz konusu olabilir.

Gözde meydana gelen hasarın boyutuna göre kişi gözde karıncalanma hissini şiddetlenen bir ağrı şeklinde hissedebilir. Bu durum kişide ilerleyen evrelerde görme kaybına da neden olabilir.

Bu sebeple göze alınan darbelerde kişi muhakkak bir göz doktoruna giderek gerekli tetkikleri yaptırmalı, hasarın boyutu tespit edilmeli ve gereken tedavi uygun şekilde uygulanmalıdır.

Diyabet Sonucunda

Diyabet, günümüzde en sık gözlenen kronik hastalıklardan bir tanesidir. Pankreasın tamamen bozulması ya da insülin direncinin düşmesi sonucunda kişilerde diyabet hastalığı görülmektedir.

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen bu rahatsızlıkta kişi hayatı boyunca ilaç kullanmak ve kan şekerini düzenli bir seviyede tutmak zorundadır.

Kan şeker düzeyinin kontrol altına alınamadığı durumlarda çeşitli semptomlar gözlenmektedir. Diyabet genel olarak vücudun tamamını etkileyen bir hastalıktır. Kan şekerinin yüksek olduğu durumlarda en sık görülen semptomlardan birisi de gözde oluşan etkilerdir.

Gözde karıncalanma, gözde yanma, giderek görme duyusunun kaybedilmesi diyabet hastalarında oldukça sık görülmekte olan durumlardır. Böyle bir diyabet hastasının acilen doktor kontrolünde kullandığı ilaçların düzenlenmesi, düzenli bir beslenme ve spor programının ayarlanması gerekli görülmektedir.

Migren ve Çeşitli Baş Ağrılarında

Migren ve çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen baş ağrılarında sık sık göz anatomisi etkilenmektedir. Gözde sık sık karıncalanma meydana gelir.

Kişinin bazı dönemlerde başına giren ağrı göz kısmında karıncalanma ve görme de geçici kayıp ile meydana gelmektedir. Böyle durumlar kişinin sosyal yaşantısını ciddi boyutlarda etkilemektedir.

Kişi migrenini ve baş ağrısını tetikleyecek durumlardan uzak durmalıdır. Bu durumların başında aşırı yorgunluk ve stres gelmektedir. Kişi düzenli ve sağlıklı, stresten uzak bir yaşam sürmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ