Hamilelikte Grip Bebeğe Zarar Verir mi?

  • 16 Haziran 2017
  • 3.963 kez görüntülendi.
Hamilelikte Grip Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelikte sık görülen enfeksiyonel ve viral kaynaklı hastalıkların başında grip ve nezle gelmektedir. Genellikle var olan salgından anne adayının kendini koruyamamasına bağlı olarak ya da anne adayının bağışıklık sisteminin zayıf olmasına bağlı olarak bu durum gözlenebilmektedir.

Hamilelikte gözlenen grip her hastalık gibi bebeğe zarar verebilir ya da vermeyebilir. Bu durum tamamen izlenilen tedavi yoluna ve hastalığın sürme zamanına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hamile kişinin normalden daha dikkatli olması, böyle bir durumda derhal uzman bir hekime gitmesi, hastalık ilerlemeden etkili bir tedavinin uygulanması gerekmektedir.

Hamilelik esnasında gözlenen grip hastalığının bebeğe zarar vermesi aşağıda anlatılacak birkaç sebepten dolayı mümkün olabilmektedir. Anne adayının bu tür durumlara çok dikkat etmesi bebeğinin ve kendi sağlığının korunması açısından önemlidir.

Hamilelikte Grip Bebeği Nasıl Etkiler?

  • Grip enfeksiyonunun önemsenmemesi, gerekli ilaç tedavisinin alınmaması bu duruma bağlı olarak gribin çeşitli daha güçlü enfeksiyonel hastalıklara dönüşmesi hem tedavi olma ihtimalini zorlaştırır hem de anne ve bebeğin sağlığına büyük zarar vermektedir.
  • Kullanılan ilaçların doktor kontrolü dışında alınması, bebeğe zarar verecek güçlü ilaçların kullanılması ya da tedavi etkisi olmayan ancak bebek üzerinde zararlı etkisi olan ilaçların kullanımı bebeğin sağlığını büyük oranda etkiler.
  • Zararsızdır anlayışından dolayı bitkisel karışımlara yönelmek. Bu durum özellikle anne adayı hasta ve bağışıklık sistemi zayıfken yapıldığı için etkiler çok daha büyük bir şekilde ortaya çıkabilir. Alınan bitkisel karışımlar hamileliğin sonlanmasına, düşüklere, erken ve ölü doğumlara sebep olabilmektedir. Doktorun ve eczacının tavsiyesi dışındaki bitkisel karışımları kullanmaktan kesinlikle uzak durunuz.

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik esnasında gözlenen gribin hızla atlatılması yüksek oranda bebeği etkilememektedir. Bebeğin sağlığı açısından zaman kaybedilmeden anne adayı tıbbi desteği almalı, bağışıklık sistemini güçlendirmelidir.

Ancak hastalığın ilerlemesi, yüksek ateş gibi gripte sıklıkla gözlenen bir semptom olan ateşin gözlenmesi bebeğin sağlığını yakından etkileyebilmektedir. Ciddi yükselen ve düşürülmesi zorlaşan ateşli rahatsızlık durumlarında bebeğin zeka gelişiminde problemler meydana gelebilmektedir.

Grip enfeksiyonunun ilerlemesi çeşitli enfeksiyonel hastalıkların gözlenmesi bu rahatsızlıkların bebekte de gözlenmesine sebep olabilmektedir. Özellikle doğuma az kalınan zamanlarda bebekte de doğum sonrasında bu tarz hastalıkların gözlenmesi, bağışıklık sistemi az olduğu için daha şiddetli enfeksiyonlar ile bebeğin dünyaya gelmesi söz konusu olabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ