Kakada Yer Yer Lökosit Nedir?

  • 20 Ocak 2018
  • 4.443 kez görüntülendi.
Kakada Yer Yer Lökosit Nedir?

Genel olarak çocuklarda ortaya çıkan kakada yer yer lökosit rahatsızlığı, nadiren de olsa ergenlik dönemindeki genç bireylerde ya da yetişkin bireylerde de ortaya çıkabilmektedir. Ortaya çıktığında, çocuklarda ve bireylerde bağırsak enfeksiyonu, kusma isteği ve eylemi, mide bulantısı ve karında ağrı şeklinde belirtiler görülmektedir. Bu rahatsızlığın ortaya çıkmasındaki başlıca neden gastroenterit adlı oluşumdur. Bu bir tür virüs, bakteri ya da parazit oluşumudur.

Dışkı her zamanki renginden farklı olarak yeşilimsi bir renge sahipse ve bunun yanı sıra kokusunun aşırı derecede rahatsız edici olması, bağırsaklarda enfeksiyon oluşumuna işaret etmektedir. Bu enfeksiyon genellikle tüketilen gıdalardan vücuda geçmekte ve bağırsaklarda yerleşen parazitlerden kaynaklanmaktadır. Özellikle bir haftayı bulan ishal vakalarında bağırsaklarda parazitlenmeden şüphe edilmesi ve mutlaka muayene olunması gerekmektedir.

Kakada Lökosit

Muayene esnasında, dışkı incelenir ve görsel olarak bağırsaklardaki parazitler ile enfeksiyonel durumlar tespit edilir. Daha sonraki süreçte, bu bakterilerin oluşumu ve gelişmesi ile kanda lökosit teşhisi konur. Dönemsel ya da yaşa bağlı olarak ortaya çıkabilen virüsler de bu rahatsızlığın başlıca sebeplerindendir.
Yer yer lökositin çocuklarda ortaya çıkması, ciddi ve tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle mutlaka doktorun muayenesi yaptırılmalıdır.

Midede ve bağırsaklarda ortaya çıkabilen parazitlenme, lökosit oluşumuna yol açar. Bu oluşum içinde gaitada lökositi, gözlem sonucu ortaya çıkmayabilir çünkü tespit edilmesi oldukça zordur. Sağlığı ciddi manada tehdit eden bu durumda, hızlı ve bulaşıcı olduğu için kolaylıkla yayılır ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Gaitada Lökosit Oluşumu

Özellikle çocuklarda;

  • Vücut ısısının yükselmesi,
  • Aşırı ve uzun süreli geçmeyen ishal,
  • Kusma isteği, kusma eylemi,
  • Karında sancı ve sürekli tuvalete gitme arzusu,
  • Yeşilimsi dışkı ve şiddetli rahatsız edici koku,
  • Dışkıda köpüklenme, asitli bir durum oluşması gibi belirtiler, ciddi anlamda parazitlenme belirtileridir.

Mutlaka uzman bir doktor tarafından muayenesi ve tedavisi gerçekleştirilmelidir. Çocukların bağışıklık sistemi yetişkinler ile kıyaslandığında oldukça zayıf olduğu için durum çocuklarda daha fazla ortaya çıkmaktadır. Önemli sağlık sorunları ile sonuçlanabilen kakada yer yer lökosit ortaya çıkması durumu, bulaşıcı ve son derece tehlikelidir. Lökosit sayısının fazlalaşması da parazit ya da bakterilerin çoğalmaya başladığının göstergesidir.

Umumi tuvaletlerin kullanımı, meyve ve sebzelerin yıkanmadan yenmesi, yeşilliklerin düzgün yıkanmaması gibi sebeplere bağlı olarak kolayca vücuda girerek yerleşen bu parazitlere karşı genel olarak özel ilaç tedavisi uygulanmakta ve sorun erken teşhis edilmiş ise, bireye çok fazla zarar vermeden tedavi edilebilmektedir. Aksi halde ciddi olumsuz durumlar ortaya çıkabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ