Kulak Altı Şişlik

  • 10 Şubat 2017
  • 4.351 kez görüntülendi.
Kulak Altı Şişlik

Kulak altında meydana gelen şişlikler kişinin ciddi boyutlarda ağrı çekmesine neden olabilir. Meydana gelen şişliğin boyutuna bağlı olarak kulakta çeşitli sorunlar meydana gelebilir, ileri evrelerde işitme problemleri yaşanabilir. Kulak altında meydana gelen şişlik kısa süreli oluşup kendiliğinden geçebilir yani akut seyredebilir ya da yavaş ve sinsice ilerleyerek kronik bir şişlik meydana gelebilir. Her iki durumda da kişinin meydana gelen şikayetlerinin çözümlenmesi için şişliğin kaynağı bulunmalıdır.

Kulak Altı Şişlik Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

1-)Enfeksiyon Kaynaklı Hastalıklar

Soğuk algınlığı, grip gibi bakteri ve virüs kaynaklı hastalıkların tedavi edilmemesi durumunda tonsillitlerde ağır enfeksiyon gelişebilir. Tonsillitlerde meydana gelen enfeksiyon kulak altında şişlik şeklinde gözükebilir. Böyle bir durumda kişi konuşmada zorluk yaşayabilir. Yutkunma problemi meydana gelebilir. Boğaz ağrısı ve yangı ile kendini gösteren bu durum hastalığın ortadan kaldırılması ile kendiliğinden çözümlenmektedir.

Kronik tonsillit hastası olan kişilerde kulak altında şişlikler uzun süreli olarak var olabilir. Böyle durumlarda hastaların dikkatli olması, kullandıkları ilaçların dikkatlice kontrol edilmesi gerekmektedir.

2-)Travma Kaynaklı

Kişinin kulak bölgesine alınan darbeler ya da boğaz bölgesine alınan darbeler sonucunda çeşitli boyutlarda şişlikler meydana gelebilir. Bu şişlikler genellikle dış bölgeye doğru büyüyerek meydana gelmektedir. Travma kaynaklı şişliklerde muhakkak sağlık kuruluşuna gidilerek gerekli tetkikler yapılmalı, altında ciddi bir problemin olmadığından emin olunmalıdır. Travma kaynaklı şişlikler genellikle kişinin dinlenmesi ve ekstra kullanacağı topikal şişlik indirici kremler ile kendiliğinden geçmektedir.

3-)Lenf Düğümü Rahatsızlıkları

Lenf düğümünde meydana gelen herhangi bir rahatsızlık sonucunda kulak altında lenf düğümlerine yakın bölümlerde şişlikler meydana gelebilmektedir. Lenf düğümleri tümör kaynaklı nedenlerden şişebileceği gibi çeşitli bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklardan dolayı da şişebilir. Bu yüzden hastalığın kaynağı bulunmalıdır. Hastalığın kaynağının düzgün bir şekilde tedavi edilmesi üzerine şişlik kendiliğinden geçecektir.

Uzun süreli geçmeyen şişlikler lenf nodullarında oluşan bir tümörün habercisi olabilir. Böyle bir durumda hızlı davranmak tümörün yayılmasını önlemek gerekmektedir.

NOT: Kabakulak gibi gözlenen çocukluk çağı hastalıklarından herhangi birinin gözlenmesi de her yaş grubunda kulak altında ve kulağın çevresinde ciddi boyutlarda şişlik oluşmasına neden olmaktadır. Şişlik hastalığın alevlenme döneminin geçmesi ve doğru tedavinin uygulanması ile hızla düzelmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ