Kulak Arkasında Beze

  • 07 Aralık 2016
  • 9.243 kez görüntülendi.
Kulak Arkasında Beze

Kulak arkasında beze oluşumu çoğu zaman el ile muayene esnasında kişinin eline gelmesi sonucunda kişinin tedirgin olmasına, gereksiz bir telaşa kapılmasına sebep olabilir. Kulak arkasında meydana gelen beze her daim kötü bir rahatsızlığın habercisi olarak ortaya çıkmamaktadır. Çeşitli çevresel faktörlerden ya da genetik oluşumlardan kaynaklı olarak da kulak arkasında beze oluşumu gözlenebilmektedir.

Kulak arkasında beze oluşumunun sebeplerinin araştırılması için;

• Uzman hekim tarafından el ile gerekli muayenenin yapılması gerekmektedir.
• Doktorun uygun gördüğü, gerekli olan testler yapılmalıdır.
• Gerekli görülür ise bu bölgeden patolojiye gönderilmek üzere örnek alınmalıdır.

Tüm bu testlerin sonuçlarına bakılarak bir sonuca varılır. Kişinin rahatsızlığını tedavi etmek için uygulanacak en doğru tedavi metodu doktor tarafından kararlaştırılır.

Kulak Arkasında Beze Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

1-)Yağ Bezesi Kaynaklı

Vücudun çeşitli yerlerinde yağ bezelerinden kaynaklı şişlik oluşumu gözlenebilmektedir. Bu durum genellikle farklı oluşumlar ile karıştırılır. Ancak uzman bir hekim tarafından yapılan muayene ve testler ile yağ bezesi kolaylıkla anlaşılmaktadır.

Yağ bezesinden kaynaklı oluşumlar kulağın arka kısmında da meydana gelebilir. Genellikle burada meydana gelen oluşumlar yağ bezesi kaynaklı ise büyüme göstermez ve ağrı oluşumu görülmez.

Yağ bezelerinin bu bölgede oluşumunun çeşitli çevresel ve genetik faktörleri olabilir. Genellikle kişinin yaşamını tehdit etmez ve gerekli görülmedikçe cerrahi müdahale ile alınmamaktadır.

2-)Tümör Kaynaklı

Bu durum tehlikeli olabilmektedir. Genellikle kulak arkasında oluşan ve hızla büyümekte olan bezeler tümör habercisi olmaktadır. Tümör kaynaklı kulak arkasında oluşan bezelerde oluştuğu bölgede ve ilerleyen zamanlarda kulağın kendisinde ağrı ve acı oluşumu gözlenebilmektedir.

Tümör kaynaklı durumlar ilerleyen evrelerde hastalığın yayılarak tüm vücutta hissedilmesine sebep olabilmektedir. Kişi daha riskli durumlar ile karşılaşmamak için böyle şüpheli bir durumda muhakkak uzman bir hekime gitmeli, gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

3-)Travma Kaynaklı

Kulağa alınan sert bir darbe ya da kulağın sert bir yüzeye çarpması sonucunda kulağın iç kısmında ya da dış kısmında çeşitli oluşumlar meydana gelebilir. Alınan darbenin boyutuna bağlı olarak kulağın arka kısmında beze oluşumu söz konusu olabilir.

Oluşan bu beze alınan darbenin verdiği zararı göstermektedir. Genellikle darbenin oluşturduğu etkilerin geçmesi ile hızla ortadan kaybolmaktadır. Darbe sonrasında oluşan ve ortadan kaybolmayan bezeler ciddi bir durumu işaret edebilir. Böyle bir durumda kişi mutlaka bir doktora giderek muayene olmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ