Oğlumun Öksürüğü Bir Türlü Geçmiyor

  • 08 Şubat 2017
  • 2.755 kez görüntülendi.
Oğlumun Öksürüğü Bir Türlü Geçmiyor

Öksürük, vücudu etkileyen çeşitli faktörlerden kaynaklı olarak lokal bir tepki ya da sistemik bir tepki olarak meydana gelebilmektedir. Oluşan öksürüğün kuru ya da balgamlı olması, meydana gelme zamanı ve süresi öksürüğün kaynağının tespit edilebilmesi için bize ipucu vermektedir.

Kısa süreli meydana gelen ve hızla geçen öksürükler ani çevresel değişimlerden dolayı meydana gelebilir. Kişinin eski çevresel koşulları sağlaması ile hızla ortadan kaldırılmaktadır. Ancak uzun süreli geçmeyen öksürüklerde altında yer alan hastalık araştırılmalıdır.

Öksürük her yaştan kişide meydana gelebilir. Bebeklerden yaşlılara kadar kronik bir hal alabilir ve bir çoğunun altında yer alan hastalık da ortaktır.

Öksürük Nedenleri Nelerdir?

1-)Akciğer Enfeksiyonları

Çocuklarda akciğer enfeksiyonları çok sık gözlenmemektedir. Ancak meydana gelen enfeksiyonların tedavi edilmemesi ya da önemsenmemesi hızla akciğerlerde enfeksiyon gelişimine neden olmaktadır.

Akciğerlerde meydana gelen enfeksiyonun kaynağı bakteri, virüs olabilir. Her iki mikroorganizmadan kaynaklı rahatsızlıkta da ciddi öksürük krizleri akciğerlerde meydana gelen inflamasyona bağlı olarak gözlenmektedir.

Enfeksiyonun tedavisine bağlı olarak meydana gelen öksürük tedavi edilebilir. Tedavi süreci boyunca hasta bireylerin rahatlatılması öksürük ile bölgenin daha da tahriş olmaması için öksürük kesici şuruplar kullanılabilir. Ancak bu şuruplar kısa süreli tedavide önerilir. Uzun vadeli kullanım için önerilmez.

2-)Alerjik Reaksiyonlar

Alerjik reaksiyonlar sonucunda vücutta birçok değişim meydana gelmektedir. Bu değişimlerin başında kaşınma, kızarıklık, öksürmek gibi semptomlar yer almaktadır. Özellikle alerjen(alerjiye yol açan etken madde) hava yolu ile kişinin vücuduna temas ediyor ise öksürük kaçınılmaz bir şekilde oluşmaktadır.

Meydana gelen öksürük alerjiye neden olan maddenin yani alerjenin ortamdan uzaklaştırılması ile ortadan kaybolmaktadır. Alerjik reaksiyonlar sonucunda oluşan öksürükte yapılması gereken ilk adım kişinin temiz hava almasını sağlamaktır. Alerjenle temasın kesilmesine rağmen öksürük krizi geçmiyor ise antihistaminik ilaç kullanımı tercih edilebilmektedir.

3-)Astım Kaynaklı

Astım, akciğerlerde özellikle bronş ve bronşiyollerde meydana gelen bir inflamasyon hastalığıdır. Kronik olan bu hastalığın direkt semptomlarından bir tanesi öksürük değildir. Ancak kişinin çevresel etmenlere karşı daha hassas olmasına neden olan bu hastalık herhangi bir durumda kişinin rahatsız olmasına ve öksürüğün tetiklenmesine yol açabilmektedir.
Astım hastası kişilerin ilaçlarını düzgün şekilde kullanmaması, ilaçlarını bırakması ya da fazla miktarda almaları da öksürük gibi çeşitli semptomların tetiklenmesine sebep olabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ