Plastik Yandı Kokusu Zehirler mi?

  • 24 Ocak 2017
  • 19.581 kez görüntülendi.
Plastik Yandı Kokusu Zehirler mi?

Plastik günümüzde hayatımızın hemen hemen her yerinde yer almaktadır. Plastik eşyalar ya da plastiğin içerisinde bulunduğu çeşitli aletler günümüzde hayatımızı kolaylaştırıcı araç ve gereçler olarak kullanılmaktadır.

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre plastikler insan vücudu için kanserojen bir tehdittir. Özellikle hassas grup olan çocuklarda plastiklerin etkisi çok daha sert bir şekilde meydana gelmektedir. Plastikler ile temas etmek, plastik tabak ve bardaklardan yemek yemek ve içecekler içmek insan hayatını uzun vadede tehdit etmektedir. Tüm bunların yanı sıra plastiklerin yanması sonucunda da insanlar zehirlenebilir.

Plastikler yandığında oluşan duman insan sağlığı açısından ciddi problemlere neden olmaktadır. Akut bir şekilde anında zehirlenmeye neden olan plastik dumanı uzun vadede azar azar maruz kalınmak ile kronik zehirlenmelere sebep olabilir.

Plastik dumanının içermiş olduğu aromatik organik yapılı bileşikler, karbonmonoksit kişinin ciddi şekilde zehirlenmesine sebep olur. Hayati işlevlerde hızla bozulma meydana gelir.

Plastik dumanının solunması sonucunda meydana gelen değişimler;

1-)Solunum Yetmezliği

Meydana gelen duman hızla solunum sistemini etkiler ve kişinin nefes alamamasına sebep olur. Karbonmonoksit kişinin hızla zehirlenmesine neden olur, kanda oksijenin dokulara taşınamamasına sebep olarak kişi nefes alamaz ve solunum durması sonucunda hayatını kaybeder.
Küçük çaplı meydana gelen plastik dumanında bu derece büyük bir durum söz konusu olmayabilir. Ancak küçük miktarda plastik dumanına sık sık maruz kalmak başta akciğer kanseri omak üzere çeşitli kanserlerin ve solunum yolu hastalıklarının gözlenmesine neden olur.

2-)Nöbet Gelişimi

Plastik dumanına maruz kalınması duman içerisindeki aromatik kimyasal maddelerin hızla beyne nüfuz etmesine sebep olur. Böyle bir durumda kişinin krize girmesi, epilepsi tarzı nöbetlerin gözlenmesi meydana gelebilmektedir.

Bu tarz nöbetler sonucunda kalıcı hasarlar meydana gelebilir, kişi hayatını kaybedebilir. Nöbetler sonucunda beyin hücrelerinde yüksek miktarda ölüm meydana gelir. Küçük yaşlardaki çocukların bu dumana maruz kalması zeka gerliğine, yaşamsal fonksiyonların gerçekleştirilememesine neden olabilmektedir.

3-)Deri Lezyonları

Plastik malzemelerin yanması sonucunda oluşan dumana kişinin direkt olarak temas etmesi, zehirli gazların deri ile teması sonucunda deri üzerinde lezyonlar oluşabilir. Meydana gelen yaralar yanık şeklinde kalıcı bir hal alabilir.

Uzun süreli bu tarz zehirli dumanlara maruz kalınması kişinin cildinde lekelerin oluşmasına, cilt kanserlerinin daha sık gözlenmesine sebep olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ