Sırt ve Omuzda Karıncalanma

  • 27 Eylül 2018
  • 2.878 kez görüntülendi.
Sırt ve Omuzda Karıncalanma

Sırt ve omuzda karıncalanma birçok farklı sağlık sorununa işaret ediyor olabilir. Sırt ve omuz bölgenizde karıncalanma, uyuşma benzeri bir sorun yaşıyorsanız fazla zaman kaybetmeden uzman bir doktor ile görüşmeniz tavsiye edilmektedir.

Sırt ve omuz bölgesinde meydana gelen karıncalanmaların birçok sebebi olabileceği unutulmamalıdır. Sebebin araştırılması ve tanı koyulabilmesi için doktor kontrolü şarttır.

Sırt ve Omuzda Karıncalanma Nedenleri Nelerdir?

Vücudun birçok bölgesinde ortaya çıkan uyuşmalar en çok sırt ve omuz bölgesinde görülür. Sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi olan sırt ve omuz karıncalanmasına neden olan etkenler arasında şunlar yer almaktadır:

1-)Şeker Hastalığı

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin en sık görülen belirtileri arasında sırt ve omuzda meydana gelen karıncalanmalar yer alır. Şeker hastalığı tedavisi için kişinin beslenme düzenine çok dikkat etmesi, şekerli ürünlerden uzak durması ve sık sık egzersiz yapmaya özen göstermesi gerekmektedir.

2-)Sinirlerde Meydana Gelen Hasarlar

Sinirlerde meydana gelen hasarlar çeşitli etkenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Sinir sıkışması, zedelenmesi sonucunda sırt ve omuz bölgesinde karıncalanma hissi oluşabilir. Bu şikayetlerin sık sık ortaya çıkması durumunda kişi en yakın sağlık kuruluşuna gitmelidir.

3-)Romatizmal Rahatsızlıklar

Günümüzde her yaş grubunda görülebilen bir sağlık sorunu olan romatizmal hastalıklar vücudun çeşitli bölgelerinde uyuşma, karıncalanma hissine neden olabilmektedir. Romatizmal hastalıkların neden olduğu uyuşma hissinin en çok görüldüğü bölgeler arasında sırt, omuz, eller ve ayaklar yer alır. Şikayetlerin artması halinde mutlaka uzman bir doktor ile görüşülmelidir.

4-)Boyun Fıtığı

Omuz ve sırt karıncalanmasına neden olan sağlık sorunlarından birisi de boyun fıtığıdır. Sırt, omuzlar ve kol bölgesinde hissedilen uyuşukluklar boyun fıtığının belirtisi olabilmektedir. Uzun süre bilgisayar ekranına bakma, hareketsiz bir yaşam tarzı ve yanlış duruş bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan boyun fıtığı günlük yaşam kalitesinin düşüreceğinden mutlaka tedavisi yapılmalıdır.

Sırt ve Omuzda Karıncalanma Nasıl Tedavi Edilir?

Ülkemizde yapılan araştırmalara göre sırt ve omuzlarda görülen karıncalanma sorunu kadınlarda erkeklere göre çok daha fazla görülmektedir. Sırt ve omuz uyuşması tedavisi için öncelikli olarak doktor kontrolünde gerekli olan tüm test ve tetkiklerin yapılması gereklidir. Doktorun muayenesi ile birlikte sırt ve omuz karıncalanmasına neden olan etken bulunmalı, en uygun tedavi yöntemine karar verilmelidir.

1-)İlaç ile Tedavi

Sırt ve omuz karıncalanması durumunda ilk uygulanacak tedavi yöntemlerinden birisi ilaç ile tedavidir. Bu şekilde ağrıları azaltmak mümkündür. İlaç ile tedavi yönteminde doktorun önerileri dışında hiçbir ilaç kullanımı yapılmamalıdır.

2-)Fizik Tedavi Yöntemi

Omuz ve sırt bölgesinde görülen uyuşmaları tedavi edebilmek için uygulanacak diğer bir yöntem ise fizik tedavi yöntemidir. Özellikle şiddetli ağrılarda meydana gelen hareket kısıtlamalarını önlemek için en uygun yöntem fizik tedavi olacaktır. Bunun için iyi bir fizik tedavi uzmanı ile görüşülmesi gerekmektedir. Tedavinin ne sıklıkla yapılacağına doktor karar verecektir. Fizyoterapistin belirleyeceği egzersizlerin düzenli bir biçimde yapılması ile birlikte sırt ve omuz uyuşması sorunu ortadan kalkacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ