Sol Meme Sağdakinden Büyük

  • 03 Aralık 2016
  • 22.846 kez görüntülendi.
Sol Meme Sağdakinden Büyük

Özellikle kadınlarda bir memenin diğerinden daha büyük olması yani asimetrik olması çok sık karşılaşılan bir durumdur. Erkeklerde bu durum oldukça nadir olarak gözlenmekte birlikte literatüre girmiş olgular mevcuttur.

Sol memenin sağdakinden büyük olmasının birçok iyi ya da kötü nedeni olabilmektedir. Bu sebeplerin dikkatlice araştırılması hastanın sağlığına hızla kavuşmasını sağlayacaktır.

Bir memenin diğerinden daha büyük olduğu durumlar özellikle ergenlik çağlarında meydana gelmeye başlamaktadır. Bu durum büyüme hormonlarının ve cinsiyet hormonlarının hızla yükselmesinden kaynaklı oluşabilmektedir. Meydana gelen asimetrik göğüs, ilerleyen evrelerde genellikle kendiliğinden düzelmekte ya da bu şekilde kalmaktadır. Genellikle böyle bir durum zararsızdır, altında yatan kötü bir hastalık yoktur.

Sol Memenin Sağdakinden Büyük Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Tümör Kaynaklı Oluşumlar

Özellikle kadınlarda böyle bir durumun meydana gelmesi akıllara ilk olarak meme kanserini getirmektedir. Meme kanseri kadınlarda günümüzde çok sık rastlanılan bir kanser türüdür.

Genellikle kadınlarda el ile muayene sonucu çeşitli kitleler farkedilebilmektedir. Bu kitleler iyi huylu yağ bezeleri olabileceği gibi kötü huylu tümörlerden de kaynaklanabilmektedir.

Tümör kaynaklı rahatsızlıklarda genellikle kitlenin farkedilmesi, bir memenin diğerine göre boyutsal olarak daha farklı olması için geçen süre uzundur. Bu sebeple kanserin gelişimi sinsice ilerlemektedir.

Kanserde erken tanının hayat kurtardığı kesinlikle unutulmamalıdır. Kişi sık sık meme muayenesini kendi başına yapmalı, belirli zamanlarda da kanser teşhisi için gerekli olan rutin testleri uygulatmalıdır.

Yağ ya da Süt Bezeleri

Yağ ve süt bezeleri tek bir memede yoğun bir şekilde baş gösterebilir. Böyle bir durumda bir memenin diğerine göre daha büyük olması söz konusu olabilir.

Bu durum özellikle yeni doğum yapan emziren annelerde sıkça görülmektedir. Süt bezesinin yoğun bir şekilde tek bir bölgede toplanması sonucunda oluşur. Genellikle dönemsel olarak baş gösteren bu durum hızla düzelmektedir, tedaviye çoğu zaman gerek duyulmamaktadır.

Yağ bezesi genellikle ağrı oluşumu olmayan kitle görünümündeki oluşumlardır. Kişiye zarar vermeyen bu oluşumlar yapısal olarak, görüntüde farklılıklara sebep olabilmektedir.

Ağrı oluşturan, bastırıldığında ağrı hissedilen yağ bezelerinde kişilerin muhakkak uzman bir göğüs doktoruna giderek, gerekli tetkikleri yaptırması gerekmektedir. Bu durum geçici ise genellikle acil bir durumdan kaynaklı değildir, ancak kronik bir hal almış olgularda muhakkak doktor gözetimi gereklidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ