Tırnak Çekimi Sonrası

  • 06 Åžubat 2017
  • 24.280 kez görüntülendi.
Tırnak Çekimi Sonrası

Tırnak çeşitli enfeksiyonlar sonrasında, tırnak batması sonucunda ya da mantar enfeksiyonlarından dolayı normal florasını kaybeder ve daha fazla zarar vermemesi için bölgeden uzaklaştırılır. Tırnağın çekilme işlemi cerrahi müdahale ile yapılır.

Tırnak çekimi sonrası genellikle kişinin ağrı, acı ve yanma şikayetleri kısa süre içerisinde ortadan kaybolmaktadır. Ancak bazı vakalarda tırnak çekimi sonrası yapılması gereken adımların doğru bir şekilde takip edilmemesi durumunda ağrı şiddetlenerek kendini gösterir.

Tırnak Çekimi Sonrasında Neler Yapılmalıdır?

1-)Sudan Uzak Tutulmalı

Tırnak çekimi sonrası yüksek ihtimalle bölgeye dikiş atılır ya da enfeksiyon oluşumunu önlemek amacıyla bölge antiseptik maddeler ile temizlenir ve sarılır. Cerrahi müdahaleden sonra belli bir süre bölgenin sudan uzak durması gerekmektedir.

Su, dikiş var ise dikişlerin atmasına ya da enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Dikişsiz yaralarda da hızla mikroorganizmaların üremesine ve enfeksiyonların görülmesine neden olmaktadır. Bu yüzden doktorun tavsiye ettiği süre boyunca bölgeye suyun temas etmesinden kaçınınız.

2-)Darbeden Uzak Durunuz

Tırnak çekimi işlemi sonrasında tırnak altı doku derinin sert olmamasından dolayı aşırı hassas ve yumuşaktır. Tırnak bulunmayan bu bölgenin herhangi bir şekilde darbe alması ya da bir yere çarpması sonucu gelişen travmalarda kanama, bölgede şişme gözlenebilmektedir. Bu nedenle en az bir hafta boyunca tırnak çekilen bölge dış ortam ile temastan kaçınılmalıdır.

3-)Düzenli Pansuman Yapınız

Tırnak çekme işlemi basit bir operasyon olarak görülse de cerrahi işlem ile yapılan bir müdahaledir. Bu nedenle müdahale sonrasında belirli aralıklar ile tırnağın çekildiği bölgenin antiseptik maddeler ile temizlenmesi gerekmektedir. Tentürdiyot bu amaç ile kullanılabilmektedir.

Bölgenin temiz tutulmaması, düzenli aralıklar ile pansuman yapılmaması bölgenin enfeksiyon kapmasına neden olur. Yara çok geç iyileşir. Enfeksiyon sonucunda bölgede kapanması zor yaralar oluşabilir.

Tırnak çekimi sonrasında bölgenin enfeksiyon kapması durumunda tırnağın tekrar çıkması engellenebilir. Yeni çıkan tırnakta deformasyonlar olabilir. Bu durumu önlemek için hızla enfeksiyonun ortadan kaldırılması gerekmektedir. Enfeksiyonun ortadan kaldırılması için ilk tercih olarak topikal antibiyotik içeren kremler kullanılabilir.

NOT: Tırnak çekimi sonrası kadar çekim esnası da büyük önem taşımaktadır. Çekim esnasında kullanılan malzemelerin ve müdahalenin gerçekleştirildiği ortamın steril olmaması durumunda da tırnak çekimi işlemi sonrasında enfeksiyon gelişimi gözlenebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ