Yatınca Baş Neden Döner?

  • 27 Temmuz 2018
  • 2.176 kez görüntülendi.
Yatınca Baş Neden Döner?

Yatınca baş dönmesi çoğu kişide sıkça rastlanabilen bir durumdur. Birçok hastalığın etkisi olarak görülebilen bu durum aynı zamanda yanılsama olarak da karşımıza çıkmaktadır. Konuyu daha detaylı bir şekilde anlattığımız, aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Yatınca Baş Neden Döner?

Yattığımız zaman meydana gelen baş ağrısının nedenlerinden bahsetmek gerekirse;

1-)Tansiyon Düşmesi

Yoğun sıcaklar, stresli bir an ya da açlığa bağlı olarak meydana gelebilen bu durum, baş dönmelerinde en sık karşılaşılan nedendir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz nedenlerden dolayı tansiyon, olması gereken seviyeden aşağıya iner ve kişide baş dönmeleri meydana gelebilmektedir.

2-)Kulaktaki Kristallerin Oynaması

Yattığınız zaman kulağınızın içinde bulunan sıvı dağılır. Bu sıvının dağılmasıyla ile baş dönmesi meydana gelir ve bu rahatsızlık için ise kulak kristallerinin oynaması diyebiliriz. Nadiren gerçekleşebilecek bir durum olabileceği gibi kronik olarak da meydana gelebilmektedir. Bunun ile alakalı olarak maalesef ilaçlı bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Çok sık bu tarz bir baş dönmesi yaşıyorsanız, bir doktora gözükmenizde fayda vardır.

3-)Beyin İle İlgili Olan Rahatsızlıklar

Baş dönmesi, her zaman basit olarak algılanmamalıdır. Eğer beyin ile ilgili bir hastalığa sahipseniz bu baş dönmeleri onun ile ilgili olabilir. Eğer böyle bir rahatsızlığınız olmadığını düşünüyorsanız ve çok sık baş dönmesi yaşıyorsanız, yine bir doktor kontrolüne girmenizde fayda vardır.

4-)Yanılsama

Uzun süre yattıktan sonra birden kalktığınızda baş dönmesi yaşamanız normaldir. Bu yukarıda saymış olduğumuz tansiyon düşüklüğü ya da kristaller ile ilgili olabileceği gibi ani hareket yapmanızda da kaynaklanabilmektedir. Bu noktada vücudunuzu dinlemelisiniz. Eğer sadece kalktığınız an olduysa ve bir daha tekrarlamadıysa korkulacak bir durum yoktur.

5-)İlaç Yan Etkileri

Bazı ilaçlarda yan etki olarak baş dönmesi karşılaşılabilen bir durumdur. Eğer kullandığınız bir ilaç varsa ilk önce prospektüs dediğimiz, ilacın içinde bulunan ve yan etkilerinden bahseden kağıdı okuyabilirsiniz. Ve bu ilacı her kullanmanızda baş dönmesi yaşıyor ve kendinize gelmekte zorlanıyorsanız, doktorunuza kesinlikle bu durumdan bahsetmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu şekilde ilaç kullanımı süreklilikle başka hastalıkların başlangıcı olabilmektedir.

6-)Hamilelik

Hamileliğin ilk evrelerinde baş dönmesi meydana gelebilecek bir durumdur. Böyle bir ihtimal varsa ve çok sık baş dönmesi yaşıyorsanız, en yakın sağlık kuruluşuna gidip kan testi yaptırmanız bu konuda içinizi rahatlatmanızı sağlayacaktır. Eğer hamilelik gibi bir şüpheniz ve herhangi bir rahatsızlığınız da yoksa yine en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz önerilmektedir. Kesinlikle kendi başınıza, doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanmamalısınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ