Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Nasıl Giderilir?

  • 14 Ağustos 2017
  • 4.651 kez görüntülendi.
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Nasıl Giderilir?

Ağız kokusu genellikle diş ve diş eti hastalıklarının sebebi ile görülmesine karşın boğazda var olan bir iltihaplanmadan ötürü de görülebilir. Soğuk algınlığı ve gripten sonra boğazda şişme olabilir ve boğaz iltihabının kendini göstermesi ağızdan gelen beyaz parçalarla da olur. Ve iltihaptan ötürü oluşan ağız kokusunda asıl neden bu beyaz parçalardır. Kişide hem ağız kokusu hem de mide bulantısı yapabilecek olan bu parçalar için gargara kullanımı ya da boğaz spreyi kullanımı etkili olacaktır. Bazen kulak iltihabının bademciğe inmesi de söz konusu olabildiği için bu beyaz parçalar o zamanda da görülebilir.

Ağız Kokusu Neden Olur ?

  • Diş çürümesi,
  • Diş eti iltihabı ve diş eti hastalıkları,
  • Ağız bakım eksikliği,
  • Boğaz iltihaplanmaları,
  • Ağız içi bazı hastalıklar, iltihaplı ağız yaraları,
  • Eskimiş dolgu ve adi dolgu maddesinin kullanılmış olması, dolgusu düşen çürük diş,
  • Mide rahatsızlığı olan ve geğirme ile ağza mideden acı tat gelmesi durumunda,
  • Gastrit, ülser ve reflü hastalıklarında çok yağlı yemek yeme ya da mideyi yakan yiyeceklerden sonra yemeğin kokusu ağza gelebilir.
  • Aft ve pamukçuk bazen koku yapabilir.

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Diş çürüklerinin tedavi edilmemesi durumunda çürük var oldukça ağızda koku yapmaya devam edecektir. Çürüyen dişin tedavisi yapılmalı ve ardından diş bakımına gerekli özen gösterilmelidir. Bu tedavi kimi zaman dolgu ile sağlanırken kimi zaman da dolgu yetersiz kalabilir ve kanal tedavisi gerekebilir. Ardından da diş kurtarılamazsa maalesef çekilmesi gerekebilir. Bu aşamaya gelmemesi ve ağız kokusunun giderilmesi için kişinin en kısa sürede çürüyen dişleri için uzman hekime gitmesi önerilir. Diş tedavisi olana kadar da kişi ağız kokusu için gargara ya da doğal yöntemlerden olarak mentol ve karanfil kullanabilir.

Boğaz iltihabı nedeni ile görülen ağız kokusunda da tedavi için gerekli ilaçlar kullanılmalı ve koku için de gargara ve boğaz spreyi kullanılmalıdır.

Yemeklerden ve sarımsak, soğan gibi kokuya neden olan sebzelerden ötürü oluşan kokular ise mentollü sakız, karanfil, nane yaprağı çiğnenmesi ile geçirilebilir.

Gastrit ya da reflü gibi mide rahatsızlıklarından ötürü ağza gelen acı tatla oluşan koku kişinin mide rahatsızlığı için olan ilaçlarının yanında gargara da kullanmasını gerektirir. Bunun yanında çok yağlı, çok baharatlı ve acılı beslenmemesi de kişinin bu kokudan kurtulmasını sağlayacaktır. Koku anında nane yaprağı çiğnemek ya da karanfil çiğnemek de kokuyu gidermede etkilidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ