Gözümün Biri Diğerine Göre Daha Büyük

  • 26 Aralık 2016
  • 32.435 kez görüntülendi.
Gözümün Biri Diğerine Göre Daha Büyük

Göz eksenimizin birbirine olan uzaklığı, gözlerimizin büyüklüğü ufak farklılıklar ile birbirinden farklı olabilir. Bu durum çok küçük miktarlarda olduğu için genellikle ciddi incelemeler dışında gözle kolay kolay anlaşılmamaktadır. Bazı durumlarda gözlerin büyüklüğü birbirinden ayrılacak derecede farklı büyüklüklüklerdedir. Bu durum doğumdan beri var olmuş doğuştan olabilir ya da sonradan bazı sebeplerden kaynaklı olarak meydana gelmiş olabilir. Her iki durumda da kişinin dikkatli olması, uzman hekimler tarafından muayene edilmesi, gerekli testlerin yapılması, erken safhada yapılabilecek bir şey var ise hiç zaman kaybetmeden yapılması gerekmektedir.

Gözün birinin diğerine göre daha büyük olma durumu geçici bir olay olabilir. Bu durum genellikle kişinin istirahat etmesi, gözünde meydana gelen sorunu ortadan kaldırması ile hızla çözümlenmektedir. Ancak bazı durumlarda ise meydana gelen geçici durumun doğru tedavi edilmemesi kalıcı hale geçmesine sebep olmaktadır.

Bir Gözün Diğerinden Büyük Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Bir gözün diğer gözden daha büyük olmasının birçok sebebi olabilir. Bazı sebepler önemsenmeyecek kadar küçüktür ki sonuçtada farklılık anlaşılmaz bile. Bazı durumlarda ise sorun çok büyüktür giderek artar, mutlaka tedavi edilmelidir.

1-)Enfeksiyon Kaynaklı Sebepler

Bu durum bir gözde meydana gelirse, geride gözde farklı bir boyut kazandırarak büyüklük bırakabilir. Böyle bir durumda bir gözün diğer gözden büyük olma durumu meydana gelebilir. Enfeksiyon her iki gözde de meydana gelebilir. Böyle bir durumda gözlerde büyüklük farkı ortaya çıkmayabilir. Ancak genel olarak tedavinin tam olarak yapılmaması, bakımın düzgün yapılmaması geride bir hasar bırakmaktadır.

2-)Doğuştan Kaynaklı Nedenler

Anne adayının hamilelik esnasında aldığı zararlı ilaçlar ya da bebeğin gelişimini etkileyecek takviyelerden kaynaklı olarak bebeğin görüntüsünde bazı değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bu değişiklikler gözlerin birbirinden farklı boyutlarda olması, göz ekseninin sabit olmaması, gözlerde şaşılık olabilmektedir.

Doğuştan meydana gelen durumların çok küçük bir miktarı ameliyat ile düzeltilebilmektedir. Erken ve doğru şekilde müdahale kişinin bu sorundan kurtulmasına yardımcı olabilecektir.

3-)Tümör Kaynaklı Sebepler

Gözün iç küresinde oluşacak tümör kaynaklı oluşumlar gözün küresinden dışarı çıkmasına, gözün diğer göze oranla daha büyük görünmesine, gözde görme bozukluklarına ve ağrılara sebep olabilmektedir. Böyle bir durumda erken tanı kişinin hayatını ve görme duyusunu kurtarmaktadır. Genellikle kişinin şikayetleri artmadan rutin kontroller esnasında bu durum erken olarak saptanabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ