Göğüs Kafesi Altında Şişlik

  • 16 Şubat 2018
  • 7.162 kez görüntülendi.
Göğüs Kafesi Altında Şişlik

Göğüs kafesi altında şişlik, endişeye yol açan bir durumdur. Çünkü göğüs kafesi altında şişlik -özellikle de sol göğüs kafesi- bazı ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Fakat göğüs kafesi altında şişlik durumunda hemen paniğe kapılmamak gerekir. Çünkü bu rahatsızlık sadece ciddi bir hastalığın belirtisi olmayabilir. Bazen basit durumlar da göğüs kafesi altında şişliğe neden olabilir.

Göğüs Kafesi Altında Şişlik Nedenleri Nelerdir?

1-)Yağ Bezesi

Cildin altında yağ hücrelerinin birikmesi sonucu cilt altında yağ bezesi veya yumuşak kist oluşabilir. Yağ bezeleri, dokunulduğunda fark edilebilen yumuşak bir yapıya sahiptir. Yağ bezelerinin göğüs bölgesinde bulunması yaygın bir durumdur. Bulunduğu bölgenin çevresindeki sinirlere baskı uygulayan yağ bezeleri, büyüdükçe ağrıya sebep olabilir.

2-)Organ Bozuklukları

Göğüs kafesinin altında bazı organlar bulunmaktadır. Bu organlar (akciğer, kalp gibi) solunum, dolaşım, sindirim gibi hayati görevleri yerine getirir. Bu hayati görevleri yerine getiren organlar, göğüs kafesi tarafından dış etkenlerden korunmaktadır. Fakat bu organlarda oluşabilecek problemler göğüs kafesi altında şişlik problemine de sebep olabilir. Göğüs kafesi altında bulunan organlar; karaciğer, apandisit, safra kesesi, pankreas, karaciğer, böbrek, kalp, akciğer ve kalın bağırsaktır. Bu organlardan herhangi birinde oluşan bir problem göğüs kafesi altında şişlik ve bununla birlikte ağrı şikayetine yol açabilir.

3-)Travmatik Durumlar

Göğüs bölgesine alınan herhangi bir darbe, çarpma veya hasar bu bölgede şişlik, kızarıklık, ağrı gibi şikayetlere neden olabilir.

4-)Göğüs Duvarı Tümörü

Bağ doku, yağ doku, adele ve kaburgalar göğüs kafesini oluşturan unsurlardır. Bu unsurlardan kaynaklanan tümöre göğüs tümörü duvarı denilir ve ağrı ve şişlik gibi şikayetlere sebep olur. Bu tümör, iyi ya da kötü huylu olabilir.

Göğüs Kafesi Altında Şişliğin Tedavisi

Öncelikle şişliğin sebebi net olarak tespit edilmelidir. Şişlik eğer yağ bezesinden kaynaklanıyorsa doktorunuz bazı cerrahi müdahaleler uygulayabilir. Eğer yağ bezesi kötü huylu ise mutlaka ameliyat gerekir. Yağ bezesinin kesilip alınması ve bazı antibiyotik tedaviler de doktor tarafından uygulanmaktadır. Bu cerrahi müdahaleler dışında, iyi huylu yağ bezelerine uygulanabilecek bazı doğal yöntemler de bulunmaktadır. Bu doğal tedavi yöntemleri şunlardır;

  • Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağının bakteri temizleyici ve iltihap sökücü özelliği vardır. Çay ağacı, günde 2-3 kez yağ bezelerinin üzerine sürülerek yağ bezesinin tedavisi sağlanabilir.
  • Hint Yağı: Bir pamuk üzerine birkaç damla hint yağı dökülür ve yağ bezesinin üzerine koyulur. Daha sonra sıcak bir havlu ğamuğun üzerine koyulur ve 20 dakika beklenir. Bu yöntem, gün aşırı uygulandığı takdirde yağ bezelerinin küçülmesi sağlanacaktır.
  • Buhar Tedavisi: Yağ bezesi olan bölgeye buhar uygulamak veya sıcak su banyosu yapmak da yağ bezesinin küçülmesini sağlayan bir yöntemdir.
  • Bal: Bal, yaraları hızla iyileştirmesiyle bilinir. Bir miktar bal ve bir miktar buğday ununu karıştırıp lapa kıvamına getiriniz. Sonrasında lapa kıvamındaki bu karışımı yağ bezesinin üstüne sürerek şeffaf bir folyo yardımı ile üzerini kapatın. Bu uygulamanın ardından 20 dakika bekleyerek ılık su ile lapayı temizleyin. Bu tedavi yağ bezelerini geçirmek için etkili bir yöntemdir.
  • Sirke: Bir pamuğun üzerine bir miktar sirke dökerek yağ bezesinin üzerine kapatınız. Ve yine pamuğun üzerini de hava almayacak biçimde kapatıp 3 gün bekletiniz. Pamuğu çıkardığınızda yağ bezesi yumuşamış ve küçülmüş olacaktır.
  • Aloe Vera: Aloe vera bitkisinin yağ bezesinin üzerine sürülmesi suretiyle uygulanır.
  • Papatya Çayı: Papatya çayı bir pamuğun üzerine dökülür ve yağ bezesine pansuman yapılır.

NOT: Eğer yağ hücrelerinin birikerek yağ bezesi ve dolayısıyla göğüs altında şişlik oluşturduğuna eminseniz bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Aksi takdirde göğüs altında oluşan şişlik ciddi bir hastalığın habercisi olabilir ve mutlaka hekime danışmanız gerekmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ