Kafada Ağırlık Hissi Neden Olur?
Kafada ağırlık hissi neden olur, merak edilen sorunlardan birisidir. Kafada ağırlık hissi baş ağrısından çok daha farklı semptomlara sahip bir sağlık sorunudur. Kafada ağırlık hissi oluşmasının birçok farklı sebebi olabileceği ise unutulmamalıdır. Kafada oluşan ağırlık hissi özellikle stresli ve yoğun bir çalışma temposuna sahip kişilerde sıklıkla görülebilir. Yoğun geçen bir günün ardından kafanızda ağırlık hissediyorsanız, bunun sebebi yorgunluk olabileceği gibi farklı etkenlerin de bu soruna neden olabileceği unutulmamalı, doktor kontrollerinin aksatılmaması gereklidir.
Kafada Ağırlık Hissi Neden Olur?
Kafada ağırlık hissi oluşmasının kişiden kişiye değişen sebepleri bulunur. En doğru tanı için mutlaka uzman ile görüşülmesi gereklidir. Özellikle kafada ağırlık hissinin çok şiddetli olması ve yanında farklı semptomların da görülmesi halinde mutlaka en yakın sağlı kuruluşuna başvurmak gereklidir.
Kafada ağırlık hissi oluşmasının sık görülen sebepleri ise şu şekildedir:
1-)Hipertansiyon
Hipertansiyon, kan basıncının artması ile birlikte kan değerlerinin yükselmesi sorunudur. Halk arasında yüksek tansiyon olarak bilinen bu sağlık sorununun sık görülen belirtileri arasında şiddetli baş ağrısı ve kafada ağırlık hissi yer alır. Yüksek tansiyonun diğer görülen belirtiler arasında ise boyun ve esnede ağrı hissi, kulakta çınlama ve halsizlik gibi belirtiler yer alır. Hipertansiyon sorunu oldukça önemli bir sorundur. Tedavi edilmemesi halinde felç gibi durumlara neden olabileceği için tedavisi ve teşhisi için mutlaka doktora gidilmelidir.
2-)Kolesterol Rahatsızlığı
Kafada sıklıkla görülen ağırlık hissinin diğer bir sebebi ise kolesterol rahatsızlığıdır. Kan dolaşımı ile vücuda yayılan kolesterol rahatsızlığı baş ağrısına yol açabilmektedir. Baş ağrısı öncesinde ise kafanın tamamında hissedilen bir ağırlık hissi göze çarpabilir. Kolesterolü olan her kişide kafada ağırlık hissi oluşmayabilir. Kesin tanı için sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
Kafada Ağırlık Hissi Hangi Durumlarda Tehlikelidir?
Kafada ağırlık hissi genellikle sonrasında baş ağrısına yol açar. Bu gibi durumlar genellikle yorgunluk ve stres kaynaklı sorunlar olduğu için pek önem verilmez. Kafada ağırlık hissinin yanı sıra kişide aşağıda görülen belirtiler de sıklıkla ortaya çıkıyorsa, acil olarak uzman birisi ile görüşülmesi gerekmektedir:
- Halsizlik ve yorgunluk,
- Mide bulantısı ve kusma,
- Ellerde ve kollarda görülen karıncalanma hissi,
- Hareketlerde kısıtlanma,
- Hareket ve konuşma bozukluğu,
- İlaç kullanımına rağmen görülen yüksek tansiyon,
- Bilinç kaybı.
Kafada Ağırlık Hissi Nasıl Geçer?
Kafada ağırlık hissi oluşmasının nörolojik sebepleri de bulunabilir. Kafada ağırlık hissi yanına kişi bilinç kaybı, konuşma ve hareketlerde güçlükler ile karşılaşıyorsa bu durum ciddiye alınmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Bu gibi sorunların sıklıkla devam etmesi halinde nöroloji bölümünden randevu alınması gereklidir. Burada yapılacak tetkikler sonrasında kafada ağırlık hissine neyin sebep olduğu ortaya çıkacaktır.
Baş ağrısı ve kafada ağırlık hissi stres ve yorgunluktan kaynaklanıyorsa, genellikle bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Bu gibi durumlarda kafa ağrısının ciddiye alınmasına gerek yoktur.