Vücuttaki Sivilce Şeklinde Mor Lekeler

  • 28 Kasım 2016
  • 18.056 kez görüntülendi.
Vücuttaki Sivilce Şeklinde Mor Lekeler

Vücutta sivilce şeklinde mor lekelerin meydana gelmesinin birçok sebebi bulunabilmektedir. Bu durum hastalığın kaynağının doğru bir şekilde bulunabilmesi için oluşumların süresi ve kişide meydana gelen diğer semptomlar ile birlikte değerlendirilmelidir.

Aynı zamanda morlukların meydana geldiği bölgeler de hastalığın kaynağının bulunmasına yardım edebilmektedir. Hastalığın kaynağının doğru bir şekilde bulunabilmesi için bazı ciddi olgularda uzmanlar tarafından parça alınması, patolojiye gönderilmesi söz konusu olabilmektedir.

Vücutta Sivilce Şeklinde Mor Lekeler Neden Olur?

1-)Alerjik Reaksiyonlar

Vücut çeşitli maddelere alerji duyabilir. Alerji vücudun temas ettiği maddeye karşı bir reaksiyon göstermesidir. Her alerji sonucunda farklı şekillerde alerji semptomları ortaya çıkabilmektedir.

Oluşan semptomlar alerjinin şiddetine bağlı olarak da değişiklik gösterebilmektedir. Acil müdahale gerektiren durumlar kişinin hayatını tehdit edebilmektedir.

Alerjik reaksiyonlar sonucunda vücutta sivilce tarzı kızarıklıkların oluşması, sivilce tarzı morlukların oluşması söz konusu olabilir. Bu durum genellikle alerjiye sebep olan madde ile kişinin temasının kesilmesi sonucunda hızla düzelmektedir. Kişinin semptomlarının rahatlatılması için ilaç desteği de sağlanabilmektedir.

2-)Deri Hastalıkları

Vücutta meydana gelen çeşitli fizyolojik değişimler sonucunda vücudun tepkisi olarak deri yüzeyinde çeşitli yaralar, morluklar, sivilce oluşumları oluşabilmektedir.

Meydana gelen deri hastalığı genetik faktörlerden dolayı oluşabileceği gibi çeşitli çevresel faktörlerden dolayı da meydana gelebilmektedir. Çevresel faktörlerden dolayı meydana gelen oluşumlar genellikle tedavi ile kısa süre içerisinde tedavi edilir. Genetik faktörlerden kaynaklı meydana gelen oluşumlar genellikle kalıcı hastalıklardır, sürekli ilaç tedavisi gerektirmektedir.

3-)Kanser Belirtisi

Vücutta sürekli bir şekilde meydana gelen morluklar kanser belirtisi olabilmektedir. Özellikle kronik lösemi hastalıklarında bu duruma çok sık rastlanılmaktadır.

Lösemi, kemik iliğinde meydana gelen depresyon sonucunda vücudun yeterince kemik iliği üretememesine bağlı meydana gelen son derece tehlikeli olan bir kanser türüdür.

Kanserde erken tanının hayat kurtardığı unutulmamalıdır. Bu durumda kişinin oluşan morlukların kronik bir aldığını farkettiği anda uzman bir doktora gitmesi, gerekli kan testlerini yaptırması gerekmektedir.

Löseminin tedavi edilmesi oluşan morlukların da hızla iyileşmesini sağlamaktadır. Tedavi için çoğu zaman kanser ilaçları kullanılmaktadır. Bazı vakalarda cerrahi müdahale ardından radyasyon tedavisi kaçınılmaz bir durumdur. Radyasyon tedavisi gören kişilerde de morluk oluşumu söz konusu olabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ