Baş Ağrısı ve Burun Akıntısı

  • 02 Temmuz 2017
  • 6.813 kez görüntülendi.
Baş Ağrısı ve Burun Akıntısı

Burun akıntısının ve baş ağrısının aynı anda gerçekleşmesi durumu kimi zaman soğuk algınlığı ve grip göstergesi olabilir. Fakat ciddi bir hastalıktan da kaynaklanıyor olabilir.

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların neden olduğu ilk halsizlik ve baş ağrılarında bitki çaylarından destek alınabilir. Bunun için ıhlamur, adaçayı gibi soğuk algınlığına iyi gelecek çaylar alınabilir. Fakat etki etmez ve giderek ilerlerse mutlaka doktora gidilmesi ve ilaç kullanılması gerekir. Çünkü bazı enfeksiyonların ilerlemesi başka hastalıkların doğmasına ya da enfeksiyonun vücudun başka bir bölgesinde birikmesine neden olabilir.

İlerleyen durumlar iltihaplanmaya döndüyse de doktorun reçete etmesi ile antibiyotik kullanımına başlanabilir. Antibiyotiklerin bitene kadar ve düzenli olarak alınmasına önem gösterilmelidir.

Sinüzit belirtileri olarak hem burun akması hem de baş ağrısı sıklıkla görülür. Sinüzitin olması durumunda hastada bazı belirtiler hastalığı çok net gösterir.

Sinüzit Belirtileri Nelerdir?

  • Genellikle psikolojik olarak da olumsuz etkileyen bu hastalıkta depresyon hali, devamlı bir çalışma isteksizliği söz konusudur.
  • Baş ağrısının basınç varmış hissi ile algılanması ve özellikle beynin ön lobunda zonklar gibi bir ağrının hissedilmesi sinüzit belirtisi olabilir.
  • Sadece baş ağrısı şeklinde olmayıp tüm yüze yayılan bir ağrı ve gözlerde de sıklıkla hissedilen sert bir ağrı söz konusudur.
  • Burun akıntısı özellikle burnun tek kısmında var ise bu durum sinüzitin göstergesi olabilir. Aynı zamanda burundan akan mukusun her zaman farklı kıvamda çıkıyor olması ve çoğunluklu olarak da sarı-yeşil akışkan kıvamlı, kanlı olması sinüzit için oldukça büyük bir şüphe kaynağıdır.

Burun Akıntısı ve Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Hastalığın tanısı koyulduktan sonra tedavi yöntemi çeşitlilik gösterebilir. Fakat genel olarak ilaç tedavisi ile baş ağrısı ve burun akıntısının önüne geçilebilmektedir. Burun akıntısı eğer grip ya da soğuk algınlığından, nezleden kaynaklı ise bu durumda doktor önerisi ile burun spreyleri kullanılabilir. Baş ağrısı ise sinüziti olan bir hastada her zaman ilaç kullanımı ile geçmeyebilir. Bazı sinüzit hastalarında ilacın kullanımı sadece hastalığın nüks ettiği zamanlarda olurken, bazılarında ise ilaç kullanımının etkisi olmayabilir.

Doktor kontrolünün ardından eğer gerekli görülür ise sinüzit ameliyatı da yapılabilir. Cerrahi operasyonla sinüslerin boşaltılmasına dayanan bu ameliyat hastanın her yönden uygun olmasına bağlıdır.

Her ne olursa olsun burun akıntısı ve baş ağrısı hafife alınmamalıdır. Özellikle baş ağrısının beyin tümörü gibi çok ciddi sebepleri olabilir. Vakit kaybetmeden uzman hekiminize başvurmanızı tavsiye ederiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ