Sarımsak Alerji Yaptı

  • 05 Aralık 2016
  • 10.930 kez görüntülendi.
Sarımsak Alerji Yaptı

Bağışıklık sisteminin alerjen maddelere karşı gösterdiği cevap, tepki alerji olarak bilinmektedir. Alerjik reaksiyonların sebepleri kişiden kişiye farklılık gösterse de, belirtileri neredeyse herkes de aynıdır. Her yaştan kimsede görülebilen alerjinin nedenin saptanması, tanı aşamasında oldukça önemlidir.

Tüketilen gıdalar, ev tozu, mevsim geçişlerinde sık rastlanan polenler, giyilen kıyafetin kumaş tipi ve daha bir çok etken; alerjiye yol açabilmektedir. Genellikle kendini kızarıklık, kaşıntı, nefes darlığı,  gibi belirtilerle gösterir.

Alerji Nasıl Tespit Edilir?

Alerji ve alerjiye sebebiyet veren maddenin tespiti aşamasında; ilk olarak belirtilerin ilaçların yan etkilerinden veya gıda zehirlenmesinden olup olmadığı detaylı şekilde izlenir. Ardından etken maddenin alerjiye yol açma ihtimalinin olup olmadığı ve kişinin bu maddeye ne kadar süre ile maruz kaldığı gibi önemli detaylar üzerinde durulur. Son olarak da alerji testleri uygulanarak, alerjik durum ve alerjiye yol açan madde hakkında bilgi edinilebilmektedir.

Kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere, tansiyon gibi daha bir çok derde şifa olan sarımsak,  kimi zaman alerjen olarak görülebilmektedir. Bir çok yemekte de kullanılan sarımsak, bazı kimselerde alerji sorununa yol açabilmektedir. Sarımsağa karşı alerjisi olan kişilerin sarımsaktan uzak durması ve içinde az miktarda sarımsak olan yemeklerden bile tüketmemesi önerilir. Tüketildiği takdirde alerjik reaksiyon baş göstererek; boğaz ağrısı, ciltte kızarıklık-kabartı ve kaşıntı, mide bulantısı gibi şikayetler baş gösterebilir.

Sarımsak Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Alerjik durumların belirtileri hemen hemen her etken madde için aynıdır.

  • Ciltte kızarıklık, kaşıntı ve kabarma
  • Mide bulantısı
  • Boğaz ağrısı
  • Nefes darlığı
  • İshal

Sarımsak Alerjisi İçin Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Sarımsak kimi zaman tek başına kimi zamansa çeşitli yemeklerin içerisinde kullanılan faydalı şifa deposudur. Bu denli faydalı sebze, bazı kişilerde alerjinin nedeni olabilmektedir.

Sarımsak Tüketmekten Uzak Durulmalıdır

Alerjen madde(alerjiye neden olan madde) ilk etapta farkedilebilemez. Genellikle zaman içerisinde anlaşılan alerjen maddelerden uzak durmak, alerjik reaksiyon oluşma ihtimalini düşürücüdür. Vücutta pek çok faydası olsa da sarımsak alerjisi söz konusuysa, sarımsak tüketilmemesinde yarar vardır.

Sarımsak İçeren Gıda Ürünlerini Tüketmeyin

İçeriğinde az miktarda sarımsak olan gıdaların tüketimi bile ciltte kızarıklık, kaşıntı ve nefes darlığı gibi çeşitli semptomlarla kendini belli edebilir. Etken maddenin başlı başına tüketilmemesinin yanı sıra bu maddenin yer aldığı herhangi bir gıda ürününden de uzak durulması tavsiye edilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ