Baş Dönmesi, Kulak Çınlaması ve Göz Kararması

  • 06 Şubat 2018
  • 7.403 kez görüntülendi.
Baş Dönmesi, Kulak Çınlaması ve Göz Kararması

Baş dönmesi, kulak çınlaması ve göz kararması ayrı ayrı ve birlikte olarak her bireyin başına gelebilecek rahatsızlıklardır. Bu rahatsızlıkların sürekli oluşu bireyin günlük hayatını etkilemekle beraber bir hastalığın da habercisi olabilir. Genellikle vertigo atakları ve meniere hastalığı ile bağlantısı olan bu belirtiler sıklaştığında doktora danışılmalıdır.


Baş Dönmesi, Kulak Çınlaması ve Göz Kararmasının Nedenleri Nelerdir?

Vertigo adı verilen baş dönmesi ve tinnitus adı verilen kulak çınlaması genellikle bir hastalık olarak değil belirti olarak görülür. Sık sık bundan şikayet etmeniz halinde büyük bir rahatsızlığın öncüsü olabileceği için başka belirtiler olup olmadığına dikkat edilmelidir.

İç kulak işitme ve denge ile direkt bağlantılıdır. Eğer kulak ile ilgili ayrıca bir probleminiz olduğunu düşünüyorsanız, bir uzman doktora danışmanız gerekmektedir. Baş dönmesi ile beraber bulantı, kusma ve çınlama görülebilir. Baş dönmesi ile beraber kulak çınlaması da yaşanıyorsa, meniere hastalığından şüphelenilebilir.

Meniere Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Meniere hastalığının belirtileri aşağıdaki gibidir:

  • En az 10-20 dakika süren iki vertigo atağı,
  • Kulak çınlaması,
  • Kulakta dolgunluk hissi,
  • İşitme testleri ile doğrulanmış işitme kaybı.

Eğer bu belirtileri görürseniz günlük hayatınızı olumsuz etkileyecek bu hastalığın tanısı için uzman bir hekime danışmalısınız. Uzman hekim ile beraber yapacağınız görüşmenin ardından vertigo atağı riskinizin olduğu saptanmışsa, günlük hayat ve iş hayatınızda bazı önlemler almanız gerekebilir. Örneğin bir vertigo hastası için yükseklik barındıran ve tehlikeli işler pek uygun olmayabilir. Atağın ne zaman geleceğini hesaplayamayacağınız için daha büyük sorunlara da yol açabilirsiniz.



Vertigo Nedir?

Vertigo hastalığı hastayı günlük hayatın içinden çekip çıkarabilir. Tedavi edilmediğinde sürekli istirahat durumunu gerektirebilir. Vertigo bir hastalık değildir, bir hastalığın belirtisidir. Vertigonun sebebi araştırıldıktan sonra tedavi aşamasına geçilmelidir. Vertigonun tümör gibi ciddi nedenleri olabilir.

Vertigo Nasıl Anlaşılır?

Vertigo rahatsızlığını tanımlamak için etrafınızda yaklaşık 40 kere veya 2-3 dakika dönün ve daha sonra başınızla daire çevirip etrafınızı izleyin. Buna benzer bir hissi günlük yaşamınızda da hissediyorsanız, vertigo ataklarından ve vertigonun belirtisi olduğu bir rahatsızlıktan şüphelenebilirsiniz.

Baş dönmesi, kulak çınlaması ve göz kararması gibi şikayetler kendi başına hastalık olarak karşımıza çıkmasa da bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu belirtilerin nedeni farklı hastalıklara ve kulak ile bağlantılı rahatsızlıklara dayanıyor olabilir. Bu şikayetler çoğaldıkça ve düzenli şekilde görüldükçe doktora danışılması gereklidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ