Adet Dönemim 11 Gün Gecikti

  • 26 Şubat 2018
  • 2.736 kez görüntülendi.
Adet Dönemim 11 Gün Gecikti

Adet dönemleri kadınların her ay belirli dönemlerde yaşadığı, kadınlara özgü bir dönemdir. Bu dönemler yaklaşırken kadınların vücudunda birçok farklı değişiklik meydana gelir. Fizyolojik değişimlerin yanı sıra bu dönemde kadınlarda psikolojik değişimler de sık sık görülebilir. Adet döneminin düzenli olması kişinin bu dönemlere çok daha rahat bir biçimde geçirmesini sağlarken adet dönemi düzensiz olan kişilerin bu dönemlerde şiddetli ağrılar yaşadığı bilinmektedir.

Adet döneminde zaman zaman gecikmeler meydana gelebilir. Bu durum birçok etkene bağlı olarak gelişebilen bir durumdur. Adet dönemlerinin her ay gecikmesi durumunda ise kişinin acil olarak uzman bir doktora görünmesi gerekmektedir. Adet döneminin gecikmesi ilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için dikkat edilmelidir.

Adet Gecikmesinin Nedenleri Nelerdir?

1-)Stres(Psikolojik Etkenler)

Adet gecikmesinin en büyük sebeplerinden birisi strestir. Kişinin içinde bulunduğu ruh hali adet dönemini doğrudan etkilediği için kişinin çok stresli bir dönem yaşaması sonucunda adet döneminde gecikme meydana gelebilir. Kişinin sağlık sorunları yaşamadı, iş değişikliği ya da farklı bir ülkeye taşınması gibi durumlarda bir süre stres altında kalması normal durumdur. Sebepsiz stres durumunda kişinin psikolojik destek alması tavsiye edilmektedir.

2-)Çeşitli Hastalıklar

Adet döneminin gecikmesine neden olan sebepler arasında çeşitli sağlık sorunları yer almaktadır. Bu gibi durumlara neden olan sağlık sorunları arasında grip gibi solunum yolu hastalıkları yer alabilir.

3-)Hamilelik

Adet döneminde gecikme yaşanmasının en büyük sebebi hamileliktir. Adeti geciken çoğu kadın ilk olarak hamile olup olmadığından şüphe eder. Hamilelik döneminde adet gecikmeleri genel olarak 11 günün üstüne çıkar. Kişinin iki ay kadar adet olmaması durumunda doktora gitmesi gerekmektedir.

4-)Kist

Rahim bölgesinde kist görülmesi birçok kadında karşımıza çıkan bir sağlık sorunudur. Bu durumun sık sık meydana gelmesi halinde bu kistlerin alınması gerekebilir. Kişinin böyle bir durumda uzman doktor ile görüşmesi tavsiye edilmektedir.

5-)Kullanılan İlaçlar

Kullanılan ilaçların birçok yan etkisi olabilir. Bu yan etkiler arasında adet gecikmesi de yer almaktadır. Kişinin kullandığı doğum kontrol hapları, kemoterapi ilaçları ve çeşitli antibiyotikler adet gecikmesine neden olabilmektedir. Kişinin kullandığı tüm ilaçları doktora danışması gerekmektedir.

Adet Gecikmesi Nasıl Önlenir?

Adet gecikmesini önleyebilmek için öncelikli olarak kişinin bu sorunun nedenini öğrenmesi gereklidir. Bu nedene bağlı olarak uygun bir tedavi yöntemi belirlenecektir. Kişinin strese bağlı adet gecikmesi yaşaması durumunda gerekirse psikolojik destek alması gerekmektedir. Diğer sebeplerde ise farklı tedavi yöntemleri uygulanacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ