Adetliyken Denize Girmek
Kadınlar adet dönemlerinde isteklerine göre denize girebilir fakat bu biraz riskli bir durumdur. Özellikle kalabalık ve akıntının olmadığı denizler hijyen açısından daha tehlikeli olabileceğinden özellikle kanamanın yoğun olduğu günlerde denize girmek tercih edilmemelidir.
Adetliyken Denize Girmek
Ped kullanan kadınlar için, adet döneminde denize girmek hem çirkin bir görüntüye neden olacaktır, hem hijyen açısından sağlıksızdır. Eğer tampon kullanıyorsanız, denize ya da havuza girmenizde bir sakınca yoktur. Şöyle ki, ped sizi denizde kurtaran bir ürün değildir. Tam tersine suyu emdiği için şişecek, ağırlaşacak ve sizi rahatsız edecektir. Fakat tampon da kanama olan bölgeyi tamamen içeriden kapattığı için hem sizi rahatsız etmeyecek hem de görüntü açısından problem yaşamanızı engelleyecektir.
Adetliyken denize girilmesine tercih edilmemesinin bir diğer nedeni de enfeksiyon riskidir. Rahim açıldığı için eğer girdiğiniz deniz ya da havuz yeterince temiz değilse, kolay bir şekilde enfeksiyon kapabilirsiniz. Bu risk sadece adet dönemi için değil normal zamanlar içinde sıkça karşılaşılabilen bir durumdur fakat adetken daha çabuk meydana gelebilecek bir risktir.
Adetliyken denize girilmek istenmesinin bir sebebi ise kanamanın kesildiği düşüncesidir. Aslında denize girdiğiniz zaman kanama kesilmez. Bunu basitçe anlatmak gerekirse, normalde rahim içindeki kan akıyor ve vajinadan çıkıyor. Fakat genelde kanamanın yoğun olmadığı evrede denize girilmek tercih edildiğinden, az miktarda gelen kan iç çamaşırı ya da pedden dolayı vajina bölgesinde kalabiliyor.
Siz de bu şekilde denize girdiğiniz zaman, çıkacak olan kan yoğun miktarda olmadığı için suyla birlikte temizleniyor diyebiliriz. Eğer adet döneminizin en yoğun kanama olduğu günlerde denize girerseniz, denizden çıktıktan sonra muhtemelen kanamanız devam edecektir. Aynı şekilde kanamanın az olduğu zaman denize girdiğinizde kanamanız olmuyorsa, bu artık kanamanın azalmasından kaynaklanmaktadır. Birkaç saat sonra kanamanız az miktarda da olsa devam edecektir.
Adet Döneminde Denize Girmenin Riskleri Nelerdir?
Aslında bu dönemde denize girmenin iki riski bulunmakta. Bir tanesi biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi enfeksiyon, diğeri ise üşütmenizdir. Enfeksiyon kaptığınız zaman sistite yakalanabilirsiniz ya da rahim bölgesinde şiddetli ağrılar meydana gelebilmektedir. Aynı şekilde denize girdiğiniz zaman yeterince kurulanmadığınızda ve bir de hassas bir bünyeye sahipseniz üşütebilir ve bir sonraki adet döneminizi ağrılı geçirebilirsiniz.
Adet Tam Olarak Nedir?
Adet, tıptaki ismiyle regl; rahmin içinde oluşan dokuların kan yoluyla vücuttan atılması olayıdır. Bu kan kirli değildir fakat dokular içeride bulunmaması gerektiği için her ay düzenli olarak vücut onları istemez ve kan yoluyla dışarı atar. Yani bilindiği gibi regl aslında kirli kanın vücuttan atılması değil, kan yoluyla dokuların dışarı çıkarılmasıdır. 28 günde bir gerçekleşen bu kanama dönemi, kişiden kişiye değişiklikler göstererek 3 gün ile 7 gün arasında sürebilmektedir.