Deri Altında Yanma Hissi

  • 25 Nisan 2017
  • 8.479 kez görüntülendi.
Deri Altında Yanma Hissi

Deri altında yanma hissi şeklinde karıncalanma, ağrı, uyuşma ve kızarıklık meydana gelebilmektedir. Bu semptomlar her yaş grubunda, her cinsiyette kısacası her kişiye özgü olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kesin semptomlar ile seyretmeyen deri altında yanma hissinin kaynağının bulunması için bu nedenle kişiye özgü araştırma metotlarının, tahlillerin ve ayrıntılı muayenenin yapılması gerekmektedir.

Deri altında yanma hissi birden fazla seferdir meydana geliyor ise ve kişinin yaşamını etkileyen problemler oluşturuyorsa, bu durum kronik hal almış olan bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Böyle bir durumda hastalık sinsice ilerliyor olabilir, semptomların en az hasar ile durdurulabilmesi için kişinin muhakkakki bir uzman hekim tarafından ayrıntılı bir şekilde muayene edilmesi, gerekli tahlillerin yapılması ve en doğru ilaç tedavisinin uygulanması gerekmektedir.

Deri Altında Yanma Hissi Nedenleri Nelerdir?

1-)Alerjik Reaksiyonlar

Kişilerde çeşitli çevresel etmenlere bağlı olarak ya da kimyasal etmenlere bağlı olarak kişilerde çeşitli alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu durum alerjen madde kaynağının bulunması ve kişinin bu madde ile olan temasının kesilmesi ile hızla düzelmektedir. Alerjik reaksiyonların başlangıcı sakin seyredebilir ve sonrasında giderek şiddetlenebilir ya da başlangıç çok agresif bir şekilde olabilir. Her iki durumda kişilerde ciltte kızarma, kaşıntı, yanma, deri altında yanma hissi, ağrı ve acı duyulabilmektedir. Tedavide genellikle antihistaminik ilaçlar kullanılmaktadır.

2-)Çeşitli Cilt Enfeksiyonları

Cilt yüzeyinde ya da cilt altı tabakada meydana gelen bazı fizyolojik ve patolojik değişimlere bağlı olarak cilt altında yanma, cilt üzerinde kızarma meydana gelebilmektedir. Kronik ürtiker hastalarında bu durum çok sık meydana gelmektedir. Zona gibi sinir uçlarını etkileyen aynı zamanda cilt üzerinde yayılım gösteren cilt enfeksiyon hastalıklarında da deri altında yanma hissi söz konusu olabilmektedir.

Egzama gibi cilt yüzeyinde sıklıkla gözlenen cilt hastalıklarında da cildin aşırı kurumasına bağlı olarak yanma söz konusu olabilmektedir. Sedef hastalarında da hastalığın alevlendiği dönemlerde sıklıkla bu tür semptomlar gözlenebilmektedir.

NOT: Güneş ışığına aşırı derece korumasız şekilde maruz kalınması cilt yanıklarına, cilt altı ve üzerinde yanmalara sebep olabilmektedir. Bu durum genellikle güneş çarpmalarının gözlendiği ciddi olgularda daha ağır bir şekilde seyretmektedir. Bu durum ciltte kalıcı hasarlara sebep olabilir. Cilt kanserlerinin oluşumunun en temel nedenlerinden bir tanesinin korumasız bir şekilde güneş ışığına maruz kalınması olduğu unutulmamalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ