Dışkılamada Tam Boşalamama Hissi

  • 24 Ekim 2017
  • 7.536 kez görüntülendi.
Dışkılamada Tam Boşalamama Hissi

Tuvalete çıktıktan sonra birçoğumuz tam boşalamama hissi yaşarız. Bunun birçok sebebi olabilir. Altında yatan sebebi bulmak tedavi için çok önemlidir. Bunun için tam dışkılayamamanın yanı sıra başka ne gibi semptomlar var bunları bulmalıyız. Günlük yaşamamızı etkileyecek biçimde hayat şartlarımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Dışkılamada Tam Boşalamama Hissinin Nedenleri Nelerdir?

Birçok hastalık dışkılamada tam boşalamama hissine sebebiyet verebilir. Hemoroid, makat sarkması, huzursuz bağırsak sendromu, kabızlık, çölyak hastalığı, bağırsak emilim bozukluğu ve birçok kanser hastalığının belirtisi olabilir. Dışkılamada tam boşalamamanın sebebiyet verdiği hastalıkların hepsini saymak mümkün değildir. Genellikle başka belirtilerle birlikte gözlenir.

1-)Huzursuz Bağırsak Sendromu

Tıptaki diğer adıyla irritabl bağırsak sendromu (İBS) olarak da bilinmektedir. Huzursuz bağırsak sendromu dışkılamada tam boşalamamanın yanı sıra karında şişlik, tuvaletiniz geldiğinde karında sancılı ağrı, sıklıkla ishal ve kabızlık, günde birden fazla kez tuvalete çıkma gibi pek çok belirti gösterir. Hasta dışkılama sonrasında ve gaz çıkardıktan sonra bir rahatlama hisseder.

Ağrılar sürekli devamlılık göstermez. Sindirim sistemi hastalığıdır. Fakat kadınlarda farklı belirtiler gösterebilir. Adet düzensizliği, sık idrara çıkma, sinirlilik hali, anksiyete, yorgunluk ve halsizlik rahatsızlığın belirtileri arasında yer alabilir. Erkeklere oranla kadınlarda görülme sıklığı oldukça fazladır.

Günlük yaşam şartlarını olumsuz etkileyerek hastanın pek çok doktora gitmesine sebep olur. Bunun yanı sıra altında yatan nedenler çoğunlukla psikolojiktir. Bu yüzden tam olarak bir hastalık denilemez. İlerleyen süre içerisinde ciddi bir rahatsızlığa dönüşmez. Sindirim sistemi ile ilgili bir hastalık olduğundan yeme içme çok önemlidir. Sağlıklı beslenmek hastalığın şiddeti açısından çok önemlidir. 
Huzursuz bağırsak sendromu olan kişiler sık ve az yemeli, beslenmelerine dikkat etmelidir. Stres ve üzüntüden oldukça kaçınmalıdırlar.

2-)Kabızlık

Dışkılamada tam boşalamama hissinin gösterdiği en yaygın rahatsızlık kabızlıktır. Kabızlık düzensiz beslenme, sık su içmemek, stres halinde ortaya çıkar. Kabızlığın geçmesi bol sıvı tüketimi ve dinlenme ile olur. Kabızlık geçtiği takdirde dışkılamada tam boşalamama hissinin geçmesi beklenir.

3-)Makat Sarkması

Makat sarkması sürekli ıkınma, çok sayıda doğum yapmak, kabızlık ve yaşlılık nedeniyle ortaya çıkabilir. Makat sarkmasının tek nedeni dışkılamada tam boşalamama hissi olmamakla birlikte acilen doktora başvurmanız gereken bir durumdur. Makat sarkmasının belirtileri istemsiz gaz ve dışkı kaçırma, dışkılamada güçlük olabilir. Bu hastalığın nedeni makat yırtığı ve kanser olabilir. Bu yüzden bir an önce hekime başvurmanız çok önemlidir.

Dışkılamada Tam Boşalamama Hissinin Tedavisi

Dışkılamada tam boşalamama hissi birçok hastalığın habercisi olabilir. Bu nedenle bu durum göz ardı edilmemeli ve uzman bir doktora hemen gözüküp tedavi sürecine başlanmalıdır. Tedavi yöntemi dışkılama esnasında boşalamamanın altında yatan nedene göre farklılık gösterebilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ