Meme Başında Tomurcuklanma

  • 20 Kasım 2017
  • 4.225 kez görüntülendi.
Meme Başında Tomurcuklanma

Göğüste tomurcuklanma özellikle kadınlarda 30 – 50 yaşları arasında görülür. Hamile veya emziren kadınlarda görülme olasılığı oldukça yüksektir. Bir takım koşullar göğüste tomurcuklanmaya sebep olabilir. Bu koşulların çoğu zararsızdır. Tomurcuklanmalar, her iki göğüsün çevresinde, üst ve dış kısımlarda oluşabilirler. Özellikle adet döneminden önce tomurcuklanmalar oluşabilir.

Tomurcuklanmalar bir anda oluşup yok olabilir. Birkaç gün içinde boyutları değişebilir. Memedeki tomurcuklanma bir zamanlar hastalık olarak görülmüş hatta fibrokistik meme hastalığı olarak adlandırılmıştır. Fakat o kadar yaygınlaşmıştır ki normal bir durum olarak kabul edilmiştir. Meme ucunda tomurcuklanma problemi genellikle menopozdan sonra geçer ancak menopozdan sonra hormon tedavisi gören kadınlarda görülmeye devam edebilir.

Hamilelerin meme uçlarında tomurcuklanma oldukça sık rastlanan bir durumdur ve oldukça normaldir. Meme ucundaki tomurcuklanma hamilelerde kanser vb. bir duruma işaret etmese de, acıya ve yanmaya sebep oluyorsa, doktorunuza görünmenizde fayda vardır.

Meme Başında Tomurcuklanma Riskli midir?

Tomurcuklanma nedenlerine bağlı olarak çoğu zaman sorun teşkil etmemektedir. Fakat tomurcuklanmanın bazı türleri türleri tümörün belirtisi olabilir. Özellikle meme kanseri teşhisi konulan kadınlar arasında meme ucunda tomurcuklanma epey yaygındır. Meme kanserinin erken teşhisi için elle muayene şarttır. Bunun dışında dışardan görülen tomurcuklanma, kızarıklık ve yara şeklinde seyrediyorsa bu meme kanserinin bir belirtisi olabilir. Doktorunuza mutlaka muayene olmalısınız.

Meme Başında Tomurcuklanmanın Tedavisi

Meme ucunda pek çok sebepten tomurcuklanma oluşabileceği için öncelikle oluşum nedenleri belirlenir. Evde çözüm arayanlar için birkaç yöntem sunabiliriz.

1-)Temizleyici Losyon

Tomurcuklanmanın akne nedeniyle oluşması durumunda, bölgeyi hafif bir temizleyici kullanarak yıkamalısınız. Bu işlemi günde üç kez yapmalısınız.

2-)Zencefil Suyu

Aynı şekilde deri kıvrımlarında maya enfeksiyonu nedeniyle oluşan tomurcuklar, günde birkaç kez zencefil suyu ile düzenli olarak temizlenip iyileştirilebilir.

3-)Salata

Yine evde uygulanabilen başka bir çare, salatalıktır. Salatalık da günde 3-4 defa uygulandığında meme uçlarındaki tomurcukları tedavi edebilir.

Yukarıda verdiğimiz çözümler evde uygulayabileceğiniz basit çözümlerdir. Eğer uygulandıktan sonra 3 gün içerisinde sonuçta bir değişiklik olmaz ise doktorunuza görünmenizde fayda vardır. Yukarıda bahsettiğimiz üzeri düşük bir ihtimal olsa bile meme ucundaki tomurcuklanma meme kanseri riskine işaret edebilir. Doktorunuz tomurcuklanmanın çeşidine ve nedenine göre size uygun bir tedavi önerecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ