Kafadaki Yaralar

  • 07 Aralık 2017
  • 12.482 kez görüntülendi.
Kafadaki Yaralar

Kıl köklerinden dolayı oluşabilen sivilce ve yaralar özellikle saç derisinde sıklıkla görülebilir. Kaşıntı ve kimi zaman yanma hissi oluşur. Sebepleri içsel ve dışsal olarak gözlenebilir. Vücudun içerisinden gelen bir etki sonucu oluşabileceği gibi kullanılan kozmetik ürünler ve maddeler sebep olabilir. İnsan sağlığına çok kötü etkisi olmayan kafadaki yaralar, görüntü olarak bireyi rahatsız edebilir. Ve tedavi edilmemesi halinde enfeksiyon kapar ve daha kötü sonuçlara yol açar.

Yaralar ilk olarak pullu ve kaşındırıcı şişliklerden meydana gelir. Derinin etrafında yağlanma olarak görülebilir. Saç kökünde kepek problemi olan insanlarda yara daha çok görülür. En kötü ihtimal olarak kafada oluşan yaralar bir müddet sonra kıl köklerinin zayıflamasına ve saç dökülmesine neden olabilir.

Kafadaki Yaralar Neden Oluşur?

  • İçsel olarak hormonal dengesizliklerin yansıması, vücuttan fazla su atılması yani terleme, hijyenik açıdan yetersizlik, bazı sağlık sorunları, fazla şeker tüketimi, yanlış beslenme, alerjik bir reaksiyon, yaşanılan bir kayıp veya derin üzüntü sonucu vücudun içten gösterdiği bir reaksiyon sonucu kafada yara oluşumu görülebilir.
  • Vücuda dıştan etki eden sebepler arasında, kullanılan saç ürünleri, soğuk ve kuru hava, saçların ve kafa derisinin nefes almasını engelleyen şapka veya baş örtüleri kafa bölgesinde yaralara sebep olabilir.
  • Sedef hastalığına sahip bireylerin saç derisi bölgesinde yaralar görülebilir. Bunun yanında egzama ve mantar hastası kişilerde de yara görülebilir ve enfeksiyon kapması halinde yara büyüyebilir.
  • Saç ve cilt tipi çok yağlı olan insanlarda kafa bölgesinde yaralar görülebilir. Yağlanma sonucu oluşan sivilceler yaraya dönüşür.

Kafadaki Yaraların Tedavisi

Kullanılacak özel madde içeren şampuanlar yaraların azalmasına ve tükenmesine yardımcı olur. Kükürt, selenyum sülfit, çinko, kömür-katran ve salisilik asidi içeren şampuanlar faydalı olacaktır. Fakat bu şampuanları kullanmadan evde kolaylıkla hazırlanabilecek bazı karışımlar ve alternatif uygulamalar kafadaki yaraların tedavisine katkı sağlayacaktır.

Bunun dışında bu tedavi yöntemleriyle geçmeyen yaraların homeopatik tedavi, akupunktura ve bazı özel masaj yöntemleriyle tedavisi mümkün olabilir. Yaranın boyutu hangi büyüklükte olursa olsun uzman bir doktora göstermek gerekir.

Uygulanabilecek Tedaviler

  • Saç derisinde ve vücudun herhangi bir bölgesinde yağlanmaya bağlı oluşacak yaraların önüne geçmek için B vitamini tüketmek çok önemlidir.
  • Soğanı ezerek kafa derisine sürmek içerisinde kükürt bulundurduğu için faydalı olacaktır.
  • Duş esnasında iki şampuan kullanan kişilerin arada elma sirkesi ile kafa yüzeyine masaj yapması yara oluşumunu engelleyebilir. Yüz bölgesindeki yara ve sivilcelerin geçmesine de katkı sağlayan elma sirkesi kafadaki yaraları da iyileştirecektir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ