Kustuktan Sonra Yüzümde Oluşan Kırmızı Noktalar

  • 29 Ocak 2018
  • 11.117 kez görüntülendi.
Kustuktan Sonra Yüzümde Oluşan Kırmızı Noktalar

Kusma eylemi, midede ortaya çıkan sorunlar neticesinde kendini gösterir. Midede meydana gelen rahatsızlıklar sonucunda mideye giden besinlerin, karın kaslarının da yardımı ile ağızdan boşaltılması kusma olarak ifade edilmektedir. Bu durum soğuk algınlığı, enfeksiyonların vücutta yer edinmesi, çeşitli virüs ve bakteriler nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi tüketilen aşırı yağlı ya da baharatlı gıdaların mideyi rahatsız etmesi sonucunda da oluşabilmektedir.

Kişi kusma eyleminde bulunurken, midede herhangi bir besin olmadığında, yalnızca öğürtü refleksi ortaya çıkar ya da mide öz suyu tahliye olabilir. Bazı kişilerde kusmanın hemen sonrasında yüz bölgesinde kırmızı kızarıklıklar ortaya çıkabilmektedir.

Kusma Sonrası Oluşan Kırmızı Noktalar

Vücudun doğal bir tepkisi olan kusma eylemi sonrasında vücudun pek çok organı basınçla kasılır. Yüzün tamamı kızarabilir ya da boyun bölgesindeki damarlar belirgin bir hale gelebilir. Bazen de yüzde kırmızı benekler, lekeler ya da diğer bir deyişle noktalar ortaya çıkabilir. Bu noktalar kısa bir süre içinde kendiliğinden geçer, herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez. Bununla birlikte bireyde ağrı ya da acı hissi de oluşturmaz.

Ciltte Kırmızı Noktaların Tedavisi

Ciltte kusma sonrasında kırmızı noktalar oluşmuş ve uzun süre geçmemişse ve de bir takım kürlerle tedavi uygulanabilir. Ancak bu kürler uygulanmadan önce doktora bilgi verilmesi, bireyin sağlığının riske girmemesi bakımından önem arz etmektedir. Bahsi geçen kürler bitkiseldir ve alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu nedenle yüze uygulanmadan hemen önce bileğin iç kısmında ya da kol içinde denenmesi tavsiye edilmektedir.

1-)Bitkisel Havuç Kürü

1 adet havucun suyu sıkılır ve bir çorba kaşığı havuç suyu bir kaba alınır. Bu havuç suyunun içerisine bir tatlı kaşığı kadar yaş maya eklenir ve karıştırılır. Macun kıvamına ulaşan bu karışıma daha sonra 5 damla karahindiba yağı eklenir. Yeniden karıştırılır ve yanak bölgesine uygulanır. Haftada en fazla iki defa yapılması önerilen bu karışım, yüzde yirmi dakika kadar bekletilir ve ardından yüz, ılık su ile durulanır.

2-)At Kestanesi Kürü

Aktardan alınan at kestanesi, rondo ya da havan yardımı ile toz haline getirildikten sonra içerisine tatlı badem yağı eklenir. Badem yağı en fazla bir çay kaşığı kadar eklenmelidir. Hazırlanan ve karıştırılan bu macun kıvamındaki kür, daha önceden temizlenip arındırılmış cilde uygulanır ve yine 20 dakika bekletilir. Ardından yüz yine ılık su ile durulanmalıdır. Düzenli uygulandığında kızarıklıklar maksimum iki hafta içinde geçecektir.

3-)Ayrık Otu Kürü

Ayrık otu kökleri kurutulur ve dövülerek toz haline getirilir. Ardından bu toz halindeki ayrık otundan bir tatlı kaşığı kadar alınarak bir su bardağı ılık suya eklenir. 5 dakikalık kaynatma aşamasının ardından 15 dakika demlenmeye bırakılır ve süre dolduktan sonra pamuk yardımı ile yüze uygulanır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ