Sürekli Hafif Ateş ve Işığa Bakamama

  • 22 Şubat 2018
  • 3.674 kez görüntülendi.
Sürekli Hafif Ateş ve Işığa Bakamama

Sürekli hafif ateş ve ışığa bakamama genellikle ciddiye alınmamakla birlikte, sadece psikolojik bir durum gibi düşünülen bir rahatsızlıktır. Bu sebepledir ki, hastalar erken teşhis için geç kalmaktadırlar. Dönemsel düşünülse de sürekli hafif ateş ve ışığa bakamama durumu ciddi hastalıkların belirtisi olabilmektedir.

Özellikle küçük yaştaki çocuklarda ateş süresi bir haftaya çıkabilmektedir. Ateşin yanı sıra mide bulantısı, kusma, terleme gibi belirtiler de görülebilmektedir. Çocuk uyurken bile en ufak bir ışığı algılayıp rahatsız olabilmektedir. Bu belirtiler dikkatlice takip edilmelidir; çünkü ciddi bir kronik rahatsızlığın belirtisi olabilmektedirler.

Sürekli Hafif Ateş ve Işığa Bakamama Neden Olur?

1-)Enfeksiyon Kaynaklı

Birçok durumdan kaynaklanabilen sürekli hafif ateş ve ışığa bakamama durumu genellikle enfeksiyon sebepli oluşabilmektedir. Işığa bakarken hissedilen zonklama ve gözlerin çevreyi iyi seçememesi kişide agresif tavırlara yol açmaktadır. Özellikle küçük yaşlarda havale geçirmiş çocuklarda bu durumların görülmesi çocuğun yaşamsal birçok fonksiyonunu olumsuz etkileyebilmektedir. Küçük yaşlarda bu durumu yaşayan kişilerin ailelerinin, bu süreçte çocuğun gelişme sürecindeki tüm detayları dikkatlice takip etmesi gerekmektedir.

2-)Menenjit Kaynaklı

Sürekli hafif ateş ve ışığa bakamama sorununa neden olan bir diğer sebep de menenjit hastalığıdır. Beyin zarının iltihaplanmasıyla birlikte beyin sıvısı yoğunlaşarak artmakta ve iltihabın yaptığı baskı beyin yapısını zorlamaktadır. Menenjit olan kişilerde dinmeyen ateş oluşabilmektedir.

Menenjit kalıcı hasarlara neden olabilen ciddi bir hastalıktır; beyin hasarı bırakma riski olan bu hastalığı erken teşhis etmek önemlidir.

Sürekli Hafif Ateş ve Işığa Bakamama Nasıl Geçer?

Ateş vücudun savunma mekanizmasının sağladığı bir belirtidir; ateş birçok nedenden ötürü oluşabilmektedir. Fakat ışığa bakamama durumu pek sık karşılaşılan bir durum değildir. Bu da hekimlere hastalığın teşhisinde yol göstermektedir. Menenjit rahatsızlığında, ışığa bakamama durumu hastalığın ilerlemiş olduğunu göstermektedir. Sürekli bir ateşlenme söz konusu ise hemen bir hekime başvurulmalıdır. Yapılan testler sonucu iltihaplanmalar ortaya çıkacaktır ve bu da tedaviye yol gösterici olacaktır.

Hastane tedavilerinde iltihap için antibiyotik tedavisi uygulanır. Bu tedavi çoğunlukla başarılı sonuçlar vermektedir. Menenjitin bir diğer nedeni de bakterilerdir. Bakteri sebepli menenjit yine hastane tedavisi ile sonuçlanır. Tedavi yaklaşık bir yıl sürebilmektedir.

Nezle belirtisi taşıyan menenjit durumlarında çeşitli ilaç tedavileri ile başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Bu türün iyileşme şansı çok daha yüksektir.

Enfeksiyon kaynaklı durumlarda, enfeksiyon derecesi bir hekim aracılığıyla tespit edilmelidir. Hekimin verdiği tedavi birebir izlenmelidir.

Sürekli hafif ateş ve ışığa bakamama birlikte olduğunda ciddiye alınması ve kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ