Ağzıma Kötü Koku Geliyor Sonra İshal Oluyorum

  • 06 Şubat 2018
  • 10.180 kez görüntülendi.
Ağzıma Kötü Koku Geliyor Sonra İshal Oluyorum

Ağızdan kötü koku gelmesinin temel nedeni, midede ortaya çıkan rahatsızlıklar olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra ağır içinde bulunan ölü hücreler de, dışarıdan hissedilecek ölçüde ağız kokusuna neden olabilmektedir. Ağızda ortaya çıkan kötü koku, bireyi rahatsız etmekle kalmaz, sosyal yaşantıyı da olumsuz yönde etkiler.

Ağız Kokusu Çeşitleri Nelerdir?

1-)Fizyolojik Koku

Bireyde, sabah uyandığı ilk anda ortaya çıkan ve birkaç saat içinde ortadan kaybolan ağır kokusudur. Az ya da çok yoğun olmak üzere, ağız kokusu her bireyde bulunmaktadır. bu kokunun nedeni, uyku esnasında tükürük bezlerinin yeteri kadar çalışmamasıdır. Bu nedenle de bakteri yoğunluğu sabaha kadar ağız içinde birikir. Tedavi gerektirmeyen ve geçmeyen bir kokudur. En etkili yöntem, yatmadan önce ağız bakımı ve ağız içi temizliğinin yapılmasıdır.

2-)Dilde Oluşan Koku

Bu koku türünde bakteriler dilde bulunan çukurlara yerleşir ve besinler ile tükürüklerle ağza gelen proteinleri kükürtlü bileşikler olarak ayırır. Bu bileşiklerin ayrışması ise dil kokusuna yol açar. Dil kokusu, genel olarak bir tedavi ile ortadan kaldırılabilir. Aynı şekilde bazı dil kokuları dilin temizlenmesi ya da çinko takviyesi yapılması ile yok edilebilmektedir.

3-)Sindirim Kanallarından Kaynaklanan Koku

Midede ortaya çıkan pylori gastrit nedeniyle, yemek borusu ile ağızda gaz sorunu ortaya çıkabilir. Bununla birlikte bakterilerin ince bağırsakta aşırı üremesi de ağız kokusuna yol açan bir başka nedendir. Bu koku türünde yine dilde bakteri artışı söz konusu olsa da, kokunun kaynağı sindirim sistemi ve iç organlarla alakalıdır. Geğirme durumu olmaksızın koku ortaya çıkar ve bireyi rahatsız eder.

4-)Nefeste Koku

Nefes temelli ağız kokusunda temel etken organ akciğerlerdir. Akciğerlerde yahut alt solunum yollarında bir rahatsızlık söz konusu ise, bu bölgelerde kötü kokuya sahip olan gazların ortaya çıkması nefes yoluyla dışarı atılmaktadır. Nefes yolu ile dışarı atılan ortalama 1200 gaz türü bulunmaktadır ve bu gazların bazıları kötü bir kokuya sahiptir. Özellikle gut ya da diyabet rahatsızlıklarına sahip kişilerde ortaya çıkar ve iyileşme durumu söz konusu değildir.

Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?

Mide ya da iç organlardan kaynaklanan ağız kokusu dışında ortaya çıkan farklı ağır kokuları da mevcuttur. Bu koku genellikle öncelikli olarak bireyin, gerektiği kadar su tüketmemesinden kaynaklanır. Su tüketimi ne kadar fazla olur ise, ağız içinde bakteri artışı da o kadar az olacaktır.

Yemeklerden sonra ve sabahları – akşamları ağız bakımı bir rutin haline getirilmelidir. Yemek artıkları ağız içinde ve diş aralarında kaldığında bu artıklar bakteri üremesine yol açacaktır. Bununla birlikte dişte çürük olmasının da önüne geçilmeli, gerekli durumlarda gargara gibi ağız sağlığı ürünleri de kullanılmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ