Bebeğim Meme Emerken Ağlıyor

  • 09 Aralık 2017
  • 9.643 kez görüntülendi.
Bebeğim Meme Emerken Ağlıyor

Bebekler emerken genellikle rahatlar ve uykuya dalarlar. Bazı durumlarda bebekler emerken ağlayabilir. Bunun farklı sebepleri olabilir. Bu durum bebeğin yetersiz beslenmesine neden olabilir. Bu yüzden anneler çocuklarının sağlığı için dikkatli olmalıdır.

Bebekler Emerken Neden AÄŸlar?

1-)Süt Gelmemesi

Bebekler emmek isteyip ağızlarına süt gelmeyince ağlamaya başlayabilirler. Özellikle emmeye başlarken ilk başlarda süt gelmeyebilir veya annenin sütü yetersiz olabilir. Bu durumda anne memeyi eliyle sıkarak süt gelmesini kolaylaştırabilir. Eğer sütü azsa stresten uzak durmalı ve beslenmesine son derece dikkat etmesi lazım. Süt arttırıcı besinler tüketebilir.

2-)Fazla Süt Gelmesi

Bebekler emerken ağızlarını çok fazla süt gelirse bebek rahatsız olup ağlamaya başlayabilir. Eğer emerken bebek boğuluyor gibi oluyorsa ve emmezken bile memeden süt geliyorsa sütünüz fazla olabilir. Bu durumda süt pompalarıyla memedeki süt miktarı azaltılabilir.

3-)Yutkunma Problemleri

Bebek yutkunurken acı çekiyorsa, boğazda takılma hissi oluşuyorsa, ağlamaya başlayabilirler. Boğazda veya kulakta bulunan enfeksiyonlar bu duruma sebep olabilir.

4-)Aşırı Uyku İsteği

Bebek emerken fazla yorgun ve uykusuzsa emmek değil, uyumak isteyecektir. Uykusu gelen bebekler huysuzlanıp ağlamaya başlayabilir.

5-)Gaz Sıkışması

Bebek emerken sürekli memeden ayrılıp acı çeker gibi ağlıyorsa gazı olabilir. Gazın çıkartılması ile bebek rahatlayıp emmeye devam edecektir.

6-)Reflü

Bebek emerken duraksayıp ayaklarını ve sırtını kasarak ağlıyor, aç olduğu halde emmeye devam etmiyorsa bu durum bebek reflüsü belirtisidir.

Bebek Reflüsü Nedir? Tedavisi Nasıldır?

Reflü mide asidinin yemek borusuna çıkması ve yemek borusuna zarar vermesidir. Bebeklerde sindirim sistemi tam gelişmediğinden asidin yemek borusuna çıkmasını engelleyecek sistem tam verimli çalışamıyor. Bu durum bebeklerde reflü görülme sıklığını artırıyor. Eğer bu durum şiddetli ise bebeğin beslenmesi dolayısıyla gelişmesi bozulacaktır. Kusma, kustukça rahatlama ve emme, emince tekrar ağlamaya başlama gibi bir döngü görülebilir. Midenin tamamıyla dolması yemek borusuna geri gelmesini kolaylaştırır. Bebeğin midesini çok şişirmeden az az ve sık sık beslerseniz reflü görülme riski düşecektir.

Reflünün tedavisi için öncelikle inek sütü veriliyorsa kesilmelidir. Sağılarak verilen süte koyulaştırıcı eklenebilir. Bu koyulaştırıcı kesinlikle doktor kontrolünde ve tavsiyesiyle eklenmelidir. Doktor önermediği durumlarda koyulaştırıcı eklenmemelidir. Emzirme pozisyonuna dikkat edilmeli ve bebek dik emzirilmelidir. Bebeğinizi az az ve sık sık besleyin. Reflü geçmiyor veya tekrar ediyorsa, bebeğin beslenmesi bozulmuşsa, düzenli olarak yemekten sonra kusuyorsa doktora başvurulmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ