Kaşıntılı Yaralar

  • 11 Aralık 2017
  • 4.268 kez görüntülendi.
Kaşıntılı Yaralar

Kıyafet kumaşları, oturulan yerler, hava durumu, kimi zaman havadaki değişim kaşıntıya sebep olabilmektedir. Vücudun hassasiyetine bağlı olarak değişim gösteren kaşınmalar bir müddet sonra yaraya dönebilir. Özellikle vücutta iyileşme aşamasında olan yaralar bu süreçte kaşınma hissettirebilir. Fakat kaşınması halinde yaranın iyileşme sürecinin uzamasına sebep olur. Fakat vücutta bir yara ve alerjik reaksiyon olmamasına rağmen kaşıntı gözlemleniyorsa, bu belirli hastalıkların belirtisi olabilir.

Kaşıntılı Yara Neden Olur?

1-)Tiroid

2-)Kansızlık

3-)Böbrek hastalıkları

4-)Karaciğer hastalıkları

5-)Kan değerlerindeki değişim

6-)Egzama

7-)Ürtiker

8-)İsilik

9-)Bitlenme

10-)Mantar enfeksiyonları

11-)Dermatolojik Hastalıklar

Dermatolojik hastalıklar, doktor kontrolüne başvurmadan tedavi edilmeye çalışılmamalıdır. Deri yüzeyinin hassas olması nedeniyle cilt daha fazla tahrişe uğrayabilir.

12-)Mevsim Geçişleri

Aynı zamanda kaşıntılı yaralar gibi deri hastalıkları mevsimler geçişlere bağlı olarak deri dökülmesiyle görünebilir. Örneğin yaz mevsiminden sonbahara geçilmesi esnasında nem oranının değişmesiyle vücutta kurumaya dayalı dökülmeler olabilir. Bu durum hassas ciltlerde kaşıntılı yaralar olarak ortaya çıkabilir.

13-)Deterjan

Kıyafetlerin yıkanması esnasında kullanılan deterjan ve yumuşatıcılar ciltte tahrişe ve bu sebeple kaşıntılı yaralara yol açabilir. Bu yüzden özellikle beyaz tenli insanlar deterjan ve yumuşatıcı seçiminde dikkatli davranmalıdır.

14-)Polen

İlkbahar ve yaz mevsimlerinde çiçeklerden dağılan polenler burun ve gözlerde kaşıntı yaratmasının yanında vücutta kaşıntı ve kabarma olabilir. Bölgenin fazla tahriş olması halinde yaralar oluşabilir.

15-)Kullanılan İç Çamaşırları

Özellikle kadınların genital bölgesinde kullanılan iç çamaşıra ve bölgenin hijyenine bağlı olarak, kaşıntılı yaralar olabilir. Her kaşıntı ve alerji kreminin genital bölgeye uygun olmaması sebebiyle bu tip durumlarda doktor kontrolüne başvurulmalıdır.

16-)Güneş

Yaz mevsiminde güneşe fazla maruz kalmaya bağlı olarak alerjik reaksiyonlar görülebilir ve kaşıntılı yaralar meydana gelir. Bunun yanında bronşlaşmak için güneşlendikten sonra cilt rengi değişir. Buna bağlı olarak sonbahar mevsimine girilmesiyle ciltte deri dökülmesi meydana gelir ve bu esnada kaşıntı ve devam etmesi halinde yaralar oluşabilir.

17-)Gebelik

Gebelik zamanı hormonların değişmesine bağlı olarak kaşıntılı yaralar meydana gelebilir. Safra kanallarındaki konsantrasyonun artması ile kaşıntı olabilir.

18-)Kronik Hastalıklar

Kronik hastalık olan sedef, kızarıklık ve kaşıntı gibi günlük hayatı kötü etkileyen belirtilere sebep olur.

19-)Nem Eksikliği

Vücudun yeterince nemlendirilmemesi özellikle kış mevsiminde kaşıntılı yaralara yol açar. Bu tip durumlarda bölgeyi kaşımamaya özen gösterilmesi gerekir. Çok sıcak veya çok soğuk olmayan bir su ile duş almak cildi rahatlatacaktır. Kaşıntının devam etmesi ve önüne geçilememesi halinde bölgeye herhangi bir etken uygulanmadan uzman bir doktora başvurulmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ