Sağ Bacakta İncelik

  • 29 Ocak 2017
  • 11.289 kez görüntülendi.
Sağ Bacakta İncelik

Sağ bacağın sol bacağa göre daha ince olmasının kalıtsal ya da sonradan meydana gelen çevresel etmenlerden kaynaklı birçok nedeni olabilmektedir. Genellikle kalıtsal olarak toplumumuzda tek bacakta incelik gözlenmektedir.

Gözlenen çeşitli kas hastalıklarının sonucu olarak da tek bir bacakta incelik ya da her iki bacakta incelik meydana gelebilmektedir. Böyle bir durum gözle çok az farkediliyor olabileceği gibi bariz bir şekilde farkedilecek boyutlarda da olabilmektedir.

Sağ bacakta oluşan incelik kişinin duruşunda bozukluklara, yürüme bozukluklarına neden olabilir. Kalıcı bir şekilde genel olarak seyreden bu durum erken evrelerde farkedilir ise fizik tedavi ile durdurulabilir ya da yavaşlatılabilir. Kişi bu sayede yürüme eylemini gerçekleştirebilir.

Sağ Bacakta İncelik Oluşmasının Nedenleri Nelerdir?

1-)Travma Sonucunda

Kişinin sağ bacağına aldığı şiddetli darbeler sonucunda çeşitli kas ve kemik doku zedelenmeleri meydana gelebilir. Bu durumlara bağlı olarak bu bacakta doku kaybına ve bacakta incelik meydana gelebilir.

Aynı zamanda alınan darbenin çocukluk çağlarda meydana gelmesi çocuğun gelişimini etkileyebilir. Bu duruma bağlı olarak bu bacaktaki büyüme diğer bacağa göre çok daha az olabilir ya da hiç olmayabilir.

Kaza sonrasında bu tarz durumların önlenmesi için alınabilecek en iyi önlem fizik tedavidir. Kişinin düzenli olarak yapacağı fizik tedavi terapileri oluşan rahatsızlığı en az düzeylere indirir.

2-)Doğumsal Malformasyonlar

Gebelik esnasında annenin maruz kaldığı radyasyon sonucunda ya da gebelik esnasında kullanılan bazı zararlı ilaçlar sonucunda bebekte çeşitli kalıtsal defektler meydana gelebilir. Özellikle gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde maruz kalınan ilaçlar bebeklerin kol ve bacak gibi uzuvlarında çeşitli bozuklukların meydana gelmesine neden olmaktadır.

Sağ bacağın daha ince olması ya da her iki bacakta meydana gelen incelik bu tarz durumlardan dolayı sık sık meydana gelmektedir. Günümüzde gebelik esnasında ilaç kullanımı hakkında daha bilinçli olunması ile bu tür vakaların oluşmasının önüne geçilmiştir.

3-)Kas Hastalıkları

Kaslarda kalıtsal ya da çeşitli çevresel etmenlerden dolayı oluşan hastalıklar sonucunda çeşitli değişimler meydana gelebilmektedir. Özellikle kasların yeterince çalışmamasına ve kas hücrelerinin büyümesinin durmasına bağlı olarak kas küçülmeleri meydana gelebilmektedir.

Kaslarda meydana gelen küçülmeler ve çeşitli genetik kas erimesi hastalıklarına bağlı olarak bacaklarda incelik, zamanla bacakların işlevlerini yerine getirememesi durumu gözlenebilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ