Çekilen Dişin Yerindeki Yemek Artığı

  • 28 Ocak 2017
  • 12.127 kez görüntülendi.
Çekilen Dişin Yerindeki Yemek Artığı

Çekilen dişlerin yeri açıkta kalır. Çoğu zaman kök dişlerinin çekimi sonucunda bu boşluklar zamanla kapanmaz ve diş etlerinin bu kısmında yaralar meydana gelir. Bu bölgelerde oluşan diş eti hasarlarının en sık meydana gelme nedenleri yemek yenilmesi esnasında bu bölümlere yemek artıklarının kaçması ve diş etine zarar vermesidir.

Özellikle diş çekiminin ardından birkaç gün kişi katı gıdalar ile beslenmekten kaçınılmalıdır. Aksi takdirde katı gıdalar bu bölgeye gelerek diş etine zarar verebilir. Dikiş varsa dikişin atmasına ve kanamanın oluşmasına neden olabilmektedir. Bu sebeple diş çekimi sonrasında hassasiyetten dolayı çok dikkatli olunmalıdır.

Çekilen Dişin Yerine Yemek Artığı Gelmesi Sonucunda Neler Meydana Gelebilir?

1-)Kanamalar Meydana Gelebilir

Çekilen dişin özelliklerine bağlı olarak diş etinde bazı tahribatlar meydana gelebilir. Bu tahribatlar zaman içerisinde genellikle kendiliğinden geçmektedir. Bu süre esnasında yemek yenilirken katı bir yemek artığının bu bölgeye gelmesi sonucunda zedelenme meydana gelebilir, kanamalar oluşabilir.

Diş etleri çok hassas bir yapıya sahiptir. Meydana gelen kanamalar kılcal damarların yoğunluğundan dolayı çok zor durdurulabilir. Bu tür tehlikeli durumlardan dolayı muhakkak ekstra dikkat gerekmektedir.

Dişi eti kanamaları çeşitli hastalıklardan dolayı da meydana gelebilmektedir. Kronik hale gelen diş fırçalaması esnasında ya da yemek yenirken meydana gelen diş eti kanamalarında muhakkak önlem alınmalı, uzman bir diş hekimine gidilerek gerekli tetkikler yapılmalıdır.

2-)Enflamasyon Oluşabilir

Çekilen dişin yeri boş kalır. Diş etleri zaman ile bölgede iyileşme yapar ancak dişin yeri boşluk şeklinde kalır. Bu boşluğa yemek yenilirken çeşitli yemek artıkları gelerek birikebilir. Yeterli ve düzenli olarak yapılmayan ağız içi temizliğinde bu bölgede biriken yemek artıkları ağız içerisinde çeşitli enfeksiyonların oluşmasına neden olur.

Meydana gelen enfeksiyonlar ağız içerisinde geçmek bilmeyen yaraların oluşmasına, çeşitli ağız içi ağrılarına neden olabilmektedir.

Oluşan enflamasyon ve yaralar ağız kokusuna da yol açmaktadır. Ağız içerisinde biriken yemek artıkları kendi başlarına da ağız kokularına sebep olmaktadır. Kronik hal alan ağız kokularından kurtulmak için kişi öncelikli olarak ağız temizliğine dikkat etmelidir. Bu işlemin ardından çürük dişlerinin olup olmadığını kontrol ettirmeli, ağız kokusuna sebep olabilecek çeşitli hastalıklar düşünülmeli ve değerlendirilmelidir.

3-)Diş Çürükleri Oluşabilir

Çekilen dişin boşluğunda yemek artıklarının birikmesi ağız florasının değişmesine, kötü bakterilerin üremesine neden olur. Bu durum diş çürüklerinin oluşum hızını da etkilemektedir. Kişiler bu sebeple ağız sağlıklarına normalden daha fazla dikkat etmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ