Gebelikte Gül Hastalığı

  • 09 Mart 2017
  • 5.858 kez görüntülendi.
Gebelikte Gül Hastalığı

Gül hastalığı ciltte gül renginde lekeler ile oluşan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu hastalık genellikle orta yaşlı ve açık tenli kişilerde sıklıkla gözlenmekte olsa da her yaş grubundan kadında gözlenebilmektedir. Bu rahatsızlık kronik bir halde sürmektedir. Meydana gelen lekeler alevlenme döneminde giderek artar. Alevlenme dönemi dört beş ay gibi uzun süreli devam edebilir. Bu durumun bu kadar uzun devam etmesinin en temel nedenleri arasında meydana gelen gül hastalığının önemsenmemesi, diğer hastalıklar ile karıştırılması ve etkili tedavinin bir an önce alınmamasıdır.

Gül Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Yüzde kızarıklık oluşumu gül hastalığında ilk meydana gelen semptomlardan bir tanesidir. Meydana gelen kızarıklıklar akne şeklini alabilir. Çoğu zaman akne ile karıştırılabilmekte ve yanlış tedavi uygulanabilmektedir. Meydana gelen kızarıklıklar, şişlik şeklini alabilmektedir. Yüzde kızarıklık ve şişlik hastalığın bir diğer belirtisidir. Hamile kişilerde sıklıkla gebeliğin getirdiği bir belirti olarak düşünülebilmektedir.

Son olarak burunda kalınlaşma ve şişlik gözlenebilir. Bu durum kızarık ve şiş bir burun olarak göze rahatlıkla çarpabilir ancak bu durum oldukça nadir zamanlarda meydana gelmektedir. Gebelikte değişen hormonal seviyelerden dolayı bu tür oluşumlar farklı hastalıklara bağlı olarak gözlenebilir, sıklıkla başka hastalıklar ile karıştırılabilir. Bunu önlemek amacıyla uzman bir cildiye doktoru tarafından gerekli bütün incelemeler yapılmalıdır.

Gebelikte değişen hormon ve fizyolojik transmitterlerden kaynaklı olarak kişide var olan gül hastalığı daha erken evrelerde alevlenebilir. Böyle bir durumda oluşan lekelerin alevlenmesi, iltihabi yaraların oluşumu gebe kişinin hamilelik boyunca daha ciddi sıkıntılar yaşamasına neden olabilmektedir.

Gebelikte Gül Hastalığında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

1-)İlaç Kullanımı

İlaç kullanımı gebelikte ekstra dikkat edilmesi gereken bir husustur. Kullanılan ilaçların içerisinde yer alan etkin maddelerin bebeğe zarar vermemesine ekstra dikkat edilmelidir. Kortizon kullanımı bebeğin ciddi oranda zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden kadınlarda erken evrelerde gebelik kontrolü sıklıkla yapılmalı, gebe kalınmadan önce mutlaka uzman hekim ile konuşularak tedavinin gidişatı hakkında konuşulmalıdır.

2-)Lekelerin Yayılımının Önlenmesi

Lekelerin yayılımının önlenmesi, herhangi bir şekilde bebekte oluşumunun önüne geçilmesi amacı ile muhakkak anne adayı kontrollü bir tedavi almalıdır. Doğal yöntemlerde yararlanılarak lekelerden kurtulmak düşünülebilir. Ancak deri yolu ile alınan her maddenin de bebeğe zarar verebileceği unutulmamalıdır.

Bu nedenle kulaktan duyma bilgiler ile lekeler tedavi edilmeye çalışılmamalıdır. Aksi bir şekilde lekelerin enfeksiyon kapmasına sebep olabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ