Kulak Ateşlenmesi

  • 12 Mart 2018
  • 2.172 kez görüntülendi.
Kulak Ateşlenmesi

Özellikle çocuklarda sıkça rastlanan kulak ateşlenmesi yaşayan kişiyi günlük hayatında rahatsız etmektedir. Kulak ateşlenmesinin nedenlerine bakıldığında ise hastalığın daha çok akut ya da kronik durumlarda sıklıkla gözlendiği görülmektedir. Bu durum uzun süre devam ediyorsa, mutlaka bir hekim tarafından müdahale edilmelidir. Kulak ateşlenmesi farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle hastalar en doğru teşhis için bir kulak-burun-boğaz doktoruna müracaat etmelidirler.

Kulak Ateşlenmesinin Nedenleri Nelerdir?

1-)Yüksek Ateş: Beyaz kan hücrelerinin virüslerle savaşması sonucunda oluşan ateşin pek çok nedeni vardır. Özellikle çocuklarda sıkça rastlanan enfeksiyon ve virüsler nedeniyle vücut ısısında yükselmeler yaşanabilir. Bununla birlikte kulakların da kırmızı renk aldığı görülebilir. Bunlar arasında bronşit, zatürre, diş çıkarma, sıcak gibi daha birçok hastalık ateşlenmeye sebebiyet verebilmektedir.

Yüksek Ateş Durumunda Tedavi: Bu hal söz konusu olduğunda çocuğun ateşi kontrol altına alınmalı, ılık duş yaptırılmalı ve sonrasında duruma bir doktor tarafından müdahale edilmelidir.
2-)Duygu Değişimleri: Kişilerdeki utanma, çekinme gibi ani duygu durumları sonucunda ortaya çıkarak kulakların kırmızı bir renk almasına neden olabilir.
3-)Diyabet: Diyabet hastalarında yükselen kan basıncı sonrasında oluşan beyin harabiyeti ya da vücudun çeşitli yerlerindeki hasarların neden olduğu sinirsel ağrılar kulaklarda ateşlenmeye neden olabilir.
4-)Diğer Hastalıklar: Dış kulak enfeksiyonu, migren, tansiyon, güneş çarpması gibi hastalıkların yanında acılı ve baharatlı yemekler, fazla alkol tüketimi gibi nedenlere de yer verilebilir.
5-)Orta Kulak Enfeksiyonu: Üst solunum yolları İltihabı, kulakta kir birikmesi, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlar sonucunda oluşan hastalıktır. Bu hastalık ile birlikte kulakta şişlik, ateş, ciddi ağrılar, çiğneme ve yutkunmada güçlük gibi şikayetler sıkça gündeme gelmektedir.

Orta Kulak İltihabında Evde Uygulanabilecek Yöntemler

  • Hasta çeşitli ağrı kesiciler kullanarak konforlu bir uyku sağlanabilir.
  • Hasta kulak akıntısı varsa yüzmemelidir.
  • Çocuklar söz konusu ise banyoda kulak tıkaçları kullanılarak kulağa su kaçması önlenmelidir.

Yukarıdaki tedaviler evde hastanın rahatlamasına yönelik olup en doğru ve en etkili tedavi için hasta doktor tarafından kontrol edilmelidir.

Orta Kulak İltihabının Tedavisi

Orta kulak İltihabı bazen 48 saat içinde kendiliğinden geçerken bazen ise ilaçla tedaviye rağmen 2 hafta ile 2 aya kadar devam edebilir. Orta kulak iltihabına sıklıkla üst solunum yolu hastalıkları da eşlik eder. Bu durumda hastalık bulaşıcı olabilmektedir. Bu nedenle hastalığın kaynağının tespiti önemlidir. Ayrıca hastalığın, semptomlardan kurtulmak için doktorun önerdiği iltihap kurutucu ilaç ve antibiyotiklerin yanında iyi bir bakım ile hasta iyileşmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ